20. avgust  2019. 14.41  | Izvor: RTV

Lekar iz Kikinde koji je staricu greškom proglasio mrtvom dao otkaz

KIKINDA -

Iako nije istekao rok petnaestodnevne suspenzije, doktor N.B. (1989), lekar Hitne službe pri kikindskom Domu zdravlja, dao je otkaz i više nije zaposlen u toj zdravstvenoj ustanovi. To je epilog nemilog događaja i stručne greške 30-togodišnjeg lekara koji je 1. avgusta, prilikom pregleda I.K. (89) iz Kikinde, zvanično konstatovao smrt pacijentkinje, iako je žena bila živa. 

U vrlo teškom zdravstvenom stanju potom je 89-togodišnja Kikinđanka hitno prebačena u kikindsku Opštu bolnicu Nažalost, nekoliko dana kasnije I.K. je na Odeljenje neurologije preminula.

hitna pomoc

"Iako je konačna odluka trebala da bude doneta nakon suspenzije u trajanju od 15 dana, lekar je pre isteka tog roka sam podneo zahtev za raskid ugovora o radu. Samim tim činom, on više nije zaposlen u našoj zdravstvenoj ustanovi. Bio je ovo drugi takav slučaj u protekle dve godine u Kikindi, vrlo neprijatan slučaj za sve nas. Svestan svoje greške, lekar se odlučio da sam da otkaz", rekla je za RTV dr Biljana Marković, direktorica Doma zdravlja u Kikindi.

Podsećamo, odluka o privremenom udaljavanja doktora N.B. s posla doneta je nakon izveštaja Komisije za unutrašnju kontrolu kikindskog Doma zdravlja i utvrđene stručne greške.

Tokom suspenzije trebalo je da bude doneta konačna odluka o sankcijama koje će biti primenjene, a u takvim slučajevima to je otkaz o radu, ili opomena pred otkaz.

Tagovi