Aktuelno

Nevena Didović: Lean
22.08.2019. - 03.09.2019.

Nevena Didović: Lean


U Galeriji `73 će u četvrtak, 22. avgusta 2019. sa početkom u 19. časova, biti svečano otvorena samostalna slika Nevene Didović pod nazivom „Lean“. Izložba će trajati do 3. septembra 2019.

 

Izložbu interesantnog naziva „Lean“ (kao stanje opuštenosti i potpune rasterećenosti tela), čini deset radova velikih formata u kombinovanj tehnici. Po rečim autorke, veliki format omogućva umetniku potpuno prepuštanje. „Svaka boja na svoj način izražava strast, pa se monohromatski slikarski postupak spontano nametnuo sa ciljem da predstavi boje u punom sjaju njihove lepote i moći. Ideja o oslobađanju i negovanju bazičnih emocija kod čoveka putem slikarstva je prirodna težnja čoveka ka ljubavlju. Razmenom osećanja zadovoljavamo ovaj nagon i postajemo spremni za život u lepom“.

Nevena Didović, rođena je 1991. godine u Novom Pazaru. Diplomirala 2017. godine na slikarskom odseku Fakulteta likovnih umetnosti. Učesnik je brojnih kolektivnih izložbi. Primarni medij u kome se izražava je slikarstvo, dok se pored toga bavi video radom i fotografijom. Susret sa litografijom bio je od suštinske važnosti za buđenje suptilnog umetničkog gesta i njen dalji razvoj. Smatra da je neposrednost i sloboda u dečjem stvaralaštvu dragocena i da nam taktvu slobodu i osećaj radosti umetnost može nadomestiti.     

 

 

objavljeno20.08.2019.

Pretraga




Prijava na mail listu

Unesite vašu e-mail adresu

Unesite kod

Nečitljiv kod? Generišite novi

Zašto se prijaviti?

Garancija privatnosti.