20. avgust  2019. 09.45  | Izvor: RTV

Godišnje odmore mnogi koriste za krečenje

NOVI SAD -

Sezona leta i godišnjih odmora, ujedno je i vreme koje mnogi koriste za krečenje svojih domova, zbog čega su povećane i gužve u farbarama.

video icon

Po kojoj ceni možete samostalno urediti svoje zidove i ulepšati enterijer i šta vam je potrebno od opreme, proverila je naša ekipa.

Samostalno krečenje je posebna veština za koju je potrebno mnogo vremena, truda i znoja, međutim, manje zahtevne radove na uređenju prostora nije nemoguće obaviti bez pomoći majstora, rekli su nam kupci u jednoj novosadskoj farbari.

krecenje

Valjak, teleskop, cediljka, krep trake za zaštitu zidova, folije za prekrivanje poda i nameštaja, četka i boja, osnovna su oprema za one koji zidove kreče boje bez pomoći molera. Cena tog alata u farbarama je oko 1500 dinara, dok je za kreč i boje, zavisno od proizvođača, potrebno izdvojiti između 900 i pet i po hiljada dinara.

Oni koji planiraju da krečenje ipak povere veštim rukama molera, potrebno je da za njihove usluge izdvoje od 2 evra pa naviše po kvadratnom metru stana. Za krečenje manjih prostorija, stručnjaci preporučuju običnu belu boju ili neku od pastelnih nijansi, dok zidovi većih površina najlepše izgledaju kada su okrečeni u dekorativne nijanse koje im daju boju drveta, mermera ili kamena. Perive boje, sa kojih se fleke skidaju jednostavnim potezom mokre krpe ili sunđera, preporučuju se za kuhinje, garaže, hodnike i prostorije sa većom frekvencijom ljudi, dodaju u farbari.