NAJAVA DANA (utorak, 20. avgust): Kopljanici sa Apoelom u kvalifikacijama za LŠ… Južnoamaerčke čarolije, plus Čempionšip

Vreme čitanja: 4min | uto. 20.08.19. | 08:21

Pogledajte šta nam sve na igrački meni servira sportski utorak

APOEL – AJAKS, 21.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Prošle sezone APOEL je šokantno eliminisan u startu kvalifikacija od Suduve, a do ovog duela bili su bolji od Sutjeske i Karabaga. Ajaks je neporažen u tri odigrane prvenstvene utakmice, međutim remizirao je na dve od poslednjih šest utakmica i to oba puta na gostovanju. Da su nezgodni kod kuće Kiprani su dokazali pre dve sezone kada su na ovom stadionu igrali nerešeno sa Dortmundom, dok su se sa Holanđanima jedini put sreli u grupnoj fazi ovog takmičenja 2014. Izgubili su tada u Amsterdamu sa 4:0, dok su kod kuće igrali nerešeno 1:1.

Izabrane vesti

LASK LINC – KLUB BRIŽ. 21.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Austrijanci su eliminisali Bazel ukupnim rezultatom 5:2 i sada će po prvi put u svojoj istoriji pokušati da obezbede učešće u grupnoj fazi najjačeg takmičenja. U domaćoj Bundesligi posle četiri kola imaju tri pobede i remi. Klub Briž je nadigrao Dinamo Kijev (4:3) i ima identičan učinak u prvenstvu Belgije poput Linca –tri pobede i jedan remi. Za razliku od Austrijanaca na terenu su efikasniji sa 11 datih golova i samo jednim primljenim. Obe ekipe gaje napadački fudbal, pa golovi verujemo ne bi smeli da izostanu.

KLUŽ – SLAVIJA PRAG, 21.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Kluž je uspeo da izbaci tri teška protivnika. Najpre Astanu, zatim Makabi, a onda i Seltik. Posle remija kod kuće (1:1) uspeli su da pobede Škote u Glazgovu sa 4:3 i sada imaju još jednu nimalo jednostavnu prepreku do grupne faze. Česi su odigrali šest utakmica u domaćem prvenstvu i uprkos činjenici da su ostali bez nekoliko važnih igrača dobili su pet i remizirali na jednoj. I sve to uz ukupnu gol razliku 11:1. Slavija jeste favorit na papiru, ali pitanje je u kojoj meri s obzirom da je Kluž prilično nadahnut pomenutim nizom.

ŠEFILD VENZDEJ – LUTON, 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

Šefild je za vikend izgubio od Milvola na gostovanju i to mu je prvi poraz ove sezone. Prethodno su savladali Reding i Barnsli i na ove dve utakmice postigli ukupno pet golova. Luton se barem za sada teško snalazi u Čempionšipu. Posle otvarajućeg remija sa Midlzbrom (3:3), izgubio je od Kardifa i Vest Bromviča, a na sve tri utakmice primio je najmanje dva gola. Ove ekipe odigrale su dvomeč u okviru FA kupa u januaru ove godine. Prvi susret završen je bez golova, a Šefild je dobio revanš meč kao gost minimalnim rezultatom.

BIRMINGEM – BARNSLI. 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

Šareni su i jedni i drugi. Posle minimalnih pobeda u prvom kolu, Birmingem ima remi sa Bristolom, pa poraz od Notingema, dok je Barnsli poražen od Šefild Venzdeja, da bi nakon toga sa GG4+ remizirao sa Čarltonom. Inače na poslednjih pet zajedničkih viđanja, tri pita je dobijao Barnsli, dva puta je bilo nerešeno, a u poslednje dve godine na njih je dobitno bodovana NG, ali i igra na 0-2 gola.

DERBI – BRISTOL SITI. 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

Domaćin je neporažen u prva tri kola, ali daleko od toga da je igrao perfektno. Izvukli su se fudbaleri Derbija sa poslednje dve utakmice X ishodima, dok Bristol Siti u prvom kolu nije odoleo Lidsu, da bi zatim remizirao sa Notingemom, pa konačno dobio KPR. Sredinom jula na prijateljskom meču ovoga para slavio je Bristol Siti, što sada zaista ne mora da znači ništa, pa bi trebabalo znati da nas sada očekuje najverovatnije neizvesna utakmica para koji od januara prošle godine ne daje više od dva gola po susretu.

MIDLSBRO – VIGAN, 20.45
(Fudbal, Engleska 2)

Domaći na svom kontu imaju samo jedan bod. zaradili su ga još u prvom kolu kada su sa Lutonom odigrali 3:3. Vigan je na startu dobio Kardif sa 3:2, da bi zatim izgubio od Pretona i Lidsa bez postignutog gola. Dakle, oba tima su poprilično tanka, a Midlsbro trenutno deluje nešto slabiji i nervozniji, iako ga Vigan već duži niz godina nije dobio. Gosti večerašnjeg susreta poslednju pobedu na gostovanju ekipi Midlsbroa ostvarili su još daleke 2006. godine i to u okviru premijaerligaškog takmičenja.

GREMIO – PALMEIRAS, 02.30
(Fudbal, Kopa Libertadores, četvrtfinale)

Nema sreće Gremio tradicionalno sa Palmeirasom u brazilskoj Seriji A. Nedavno je u nacionalnim okvirima bilo 1:1, a valja znati da je Palmeiras trenutno u seriji od tri X ishoda. Gremio sa poslednje četiri utakmice u Brazilu ima dva remija, poraz od Flamenga i pobedu u polufinalu Kupa Brazila nad Atletiko Paranenseom. Zato treba očekivati potpuno neizvesnu, odnosno ravnopravnu borbu, jer Palmeiras iako je znatno bolje pozicioniran u Seriji A, u poslednje vreme niže remije, baš kao i domaćin ovoga meča.

ATLETIKO MINEIRO – EKVIDAD, 02.30
(Fudbal, Kopa Sudamerikana, četvrtfinale)

Fudbaleri Altletiko Mineira već uveliko trljaju dlanove. Svesni su Brazilci da Ekvidad u Kolumbiji tavori, te da je psihički potresen porazom od Pasta i to sa kreča osmofinalne utakmice nacionalnog kupa. A da im ništa ne ide, vidi se i u Klasuri, gde stoje na 19. poziciji, odnosno na fenjeru takmičenja. Za četvrtoplasiranu ekipu Brazlske Serije A, to je dovoljno za veru u pobedu.

T. BERDIH - F. KRAJINOVIĆ, 21.55
(Tenis, Vinston Sejlem)

Maratonska partija Fiće Krajinovića i Tomaša Berdiha iz Mompeljea, s početka ove godine pripala je Čehu, pri konačnih 2:1 u setovima (7:6, 6:7, 7:5). Za to mu je trebalo dva sata i 45 minuta igre, pa će naš as ovoga puta u Vinston Sajlemu imati izvesnu priliku da dokaže da može da ga savlada, odnosno da porvrdi zbog čega je 50 teniser sveta bolji od 101. Potsetimo, Čehu u poslednje vreme opada forma, pa bi Krajinović frustracije koje su berdihu naneli Fric, Bautista i ostali trebalo da je u stanju da iskoristi.

Pogledajte i drugu epizodu Mozzartove serije Ekipizza...

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara