Zvezda kupila loz sreće za 3.750.000 evra! Kreće po bingo od 19.120.000 evra

Vreme čitanja: 3min | uto. 20.08.19. | 08:04

Crveno-beli investirali mnogo više nego u poslednja dva prelazna roka

Kada bude Zvezdina ekspedicija poletela put Berna, na sutrašnji prvi meč plej-ofa za Ligu šampiona, Vladana Milojevića će progoniti jedna dilema. Sve je izvesnije da će Mirko Ivanić popuniti prazninu izazvanu supenzijom Dušana Jovančića, što znači da je otvoren konkurs za poziciju jednog krila. Dilema je između rovitog Bena i tek pristiglog argentinskog internacionalca Matea Garsije, koji je sa ekipom odradio samo nekoliko treninga. Kod obe opcije postoje razlozi za i protiv… Međutim, neće samo Vladan Milojević biti na slatkim mukama, niti razmšljati da li je njegov konačan izbor pravi.

Slično pitanje sami sebi postavljaće i rukovodioci kluba, mada je Crvena zvezda ispunila primarni uslov kada se povede reč o potencijalnom plasmanu u Ligu šampiona. Često je Zvezdan Terzić, tokom prethodne dve godine, govorio da ne možeš da se nadaš glavnoj premiji, a da prethodno nisi kupio loz. Da pojednostavimo: Crvena zvezda nikada ranije nije ovoliko investirala u igrački kadar, uzimajući polovinu avgusta kao krajnju tačku. Prošle godine, tek posle plasmana u Ligu šampiona, crveno-beli su izveli cunami. Angažovani su Marko Marin, Goran Čaušić i Ričmond Boaći, i zbirno su, bez plata, koštali 4.200.000 evra.

Izabrane vesti

Pre toga je u pojačanja uloženo svega nešto više od tri miliona evra. Kažemo, svega, jer je Crvena zvezda u ovom prelaznom roku nastavila da povećava troškove. Svesni da ovog leta mogu da se brendiraju na evropskom tržištu, i drugu godinu zaradom igraju Ligu šampiona, odgovorni iz Ljutice Bogdana su podigli finansijske standarde. Mada su u dobro delu imali formiran tim, koji je samo „vapio“ za jednim brzim krilom, kao što je Mateo Garsija

Crvena zvezda je ne računajuči plate u obeštećenja u dosadašnjem delu letnjeg prelaznog roka uložila 3.750.000 evra. Najveći deo otpada na transfer pomenutog Matea Garsije koji je plaćen Las Palmasu 1.800.000 evra. Ozbiljno je koštao i portugalski napadač Tomane (750.000 evra), kao i Njegoš Petrović iz Rada (400.000 evra). Neko bi rekao da je sve transfere pokrio prelazak Dejana Joveljića u Ajntraht za 4.000.000 evra.

Garsija već u Bernu u 11? Ben ipak pod znakom pitanja

Naravno, crta uspešnosti prelaznog roka u Crvenoj zvezdi računaće se tek posle dvomeča sa Jang Bojsom. Pored transfera Joveljića, crveno-beli su plasmanom u plej-of Lige šampiona i sigurnom Ligom Evrope već od strane UEFA zaradili 9.120.000 evra. Međutim, glavna premija će se izvlačiti narednog utorka na Marakani, kada tim iz Berna bude gostovao na najvećem srpskom stadionu. Crveno-beli će tada juriti 19.120.000 evra i miran finansijski život. Isplatili bi sve odrađene transfere, čak i od prošle zime kada je za slobodu Mirka Ivanića BATE Borisovu plaćeno 1.300.000 evra.

ZVEZDA PROLAZI GRUPNU FAZU LIGE ŠAMPIONA - 80,0

Zanimljivo je da je leta 2017. godine Crvena zvezda u jačanje igračkog kadra uložila 1.900.000 evra. Najskuplji je bio Aleksandar Pešić, plaćen Tuluzu 750.000 evra. I uspela je da se plasira u Ligu Evrope.

Sada se igra za mnogo veću premiju. Videćemo da li je loz jeftino ili skupo plaćen. Sve će stati u 180 minuta borbe u Švajcarskoj i Beogradu.

A pogledajte i novu epizodu Mozzartove serije Ekipizza.

Foto: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara