Đorđe Simeunović prešao iz OKK Beograda u Igokeu

Vreme čitanja: 1min | pon. 19.08.19. | 16:06

Novo pojačanje u Laktašima

U Igokei se izgleda sprema veoma ozbiljan tim. Nakon što su klub u ovom prelaznom roku već pojačali Rašad Von, Kinan Evans, Vaidas Karinijauskas, Denis Kliford, Marka Tomasa i Aleksandra Cvetkovića, u klub je došao i prošlosezonski košarkaš OKK Beograda, Đorđe Simeunović.

Simeunović igra na poziciji krila, a rođen je u Kruševcu 1995. godine. Pored OKK Beograda, četiri godine je nastupao za Megu, sa kojom Klonferi inače imaju sklopljenu saradnju, te Vršac i FMP iz Železnika.

Izabrane vesti

Zajedno sa OKK Beogradom, prošle sezone uspeo je da se domogne plasmana u Superligu Srbije i tamo dođe do dve pobede u veoma teškoj grupi u kojoj su između ostalog bili i Crvena zvezda i FMP. To samo znači da će Klonferi sa potpuno drugačijim i podmlađenim sastavom ući u novu sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije.

Što se Simeunovića tiče, u Superligi je beležio sjajne partije, pa je u proseku postizao 15,3 poena po utakmici (što je bilo dovoljno za osmo mesto na listi svih igrača), dolazio do 5,5 skokova i 2,2 asistencije što je bilo dovoljno za indeks 18,2, peti najbolji u čitavom takmičenju. U Košarkaškoj ligi Srbije prosek poena bio je nešto niži - 13,5, uz 5,5 uhvaćenih i 2,7 podeljenih lopti.

Foto: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara