Skoplje traži objašnjenje od Prištine zbog meda i krompira

Makedonske vlasti će zahtevati od privremenih institucija u Prištini argumentovano objašnjenje o tome na osnovu kojih međunarodnih standarda je usvojena zabrana izvoza makedonskog krompira i meda na teritoriju KiM, prenosi MIA.

Direktor makedonske Agencije hrane i veterine Zoran Atanasov izjavio je da makedonski proizvodi zadovoljavaju svetske standarde i da je neosnovana izjava kosovskih vlasti o razlozima za zabranu uvoza makedonskog krompira i meda na teritoriji KiM. 

Upitan da li Severna Makedonija razmišlja o uvođenju kontramera Prištini, Atanasov je rekao da se ne razmišlja u tom smeru. 

Prošlog petka kosovski ministar trgovine i industrije Endrit Šalja naložio je zabranu uvoza krompira i meda iz Severne Makedonije kao odgovor na odluku Skoplja da zabrani uvoz mlade ribe i ikre sa teritorije KiM.

Kako je rekao Šalja, zabrana će ostati na snazi sve dok makedonske vlasti ne razmotre ponovo odluku o zabrani uvoza mlade ribe i ikre sa KiM. 

Skoplje, međutim, tvrdi da nije uvedena zabrana za uvoz ikre i mlade ribe sa KiM, već da je potrebno da ta roba ima sertifikat da je ispravna i da bi se na osnovu toga bez problema uvozila. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво