Vatreno krštenje Gengana

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.08.19. | 10:02

Trnovit će biti put do povratka u Ligu 1 za ekipu sa zapada Francuske

Ako priupitate bilo kojeg navijača Gengana šta misli o prethodnoj sezoni, verovatno će vam samo odmahnuti rukom. Jednostavno, bila je to godina za zaborav za ovaj fudbalski klub koji se nakon dužeg vremena vratio igranju drugoligaškog fudbala. A ni tamo ne cvetaju ruže, pa će nešto morati pod hitno da se menja, možda već od večeras kada u goste dolazi Okser koji se nalazi u veoma sličnoj poziciji.

Gengan je pred start sezone kao cilj postavio povratak u Ligu 1, ali je pitanje da li će u tome uspeti i da istraju, pošto već počinju da kaskaju za vodećim ekipama. Nakon remija protiv Grenobla na otvaranju, usledio je poraz od Lansa u narednom kolu, da bi utisak koliko-toliko bio popravljen u meču protiv Orleana koji je dobijen minimalnim rezultatom.

Izabrane vesti

Gostovanje Okseru je solidna prilika da se utisak dodatno popravi i eventualno izbije čak na peto mesto na tabeli u slučaju trijumfa. Domaćini za sada imaju samo tri sakupljena boda, osvojena pred domaćom publikom u drugom kolu u meču protiv Le Mana. Na preostala dva gostovanja, viđeni su neuspesi, protiv Rodeza i Sošoa.

Da sve bude još gore po ova dva fudbalska kluba, uspeli su da dožive eliminaciju već u prvom kolu Kupa Francuske. Okser je pred domaćim navijačima izgubio od trećeligaša Bezijea nakon penala, dok je Gengan doživeo debakl u Orleanu, 4:1. No, možda sve to i dobro dođe i jednima i drugima, jer će sada više moći da se posvete igrama u Ligi 2, gde su ambicije visoke.

O međusobnim susretima se malo šta može reći, pošto dva kluba nisu igrala još od 2015. godine. Uzimajući to u obzir, gostujuće ekipe su samo jednom u istoriji slavile na duelima ova dva tima, pa se može reći da ni tradicija ovoga puta nije na strani Gengana.

FRANCUSKA 2 - 4. KOLO

Petak
Valensijan - Rodez 1:0 (0:0)
Pariz - Nior 0:1 (0:0)
Orelan - Klermon 0:1 (0:1)
Nansi - Le Man 2:1 (1:0)
Lorijan - Sošo 1:0 (0:0)
Grenbol - Troa 1:1 (0:0)
Šatoru - Ažaksjo 0:1 (0:1)
Kaen - Šambli 0:0

Subota
Lans - Avr 1:3 (0:0)

Ponedeljak
20.45: (2,60) Okser (2,90) Gengan (2,85)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara