Mesec dana zatvora za vozača koji je vozio 257 km/h, mesec i po za vožnju s 4,4 promila alkohola

Oko 25.000 prekršaja prekoračenja brzine, od kojih su neki vozači vozili preko 200 kilometara na sat, otkriveno je tokom pojačane kontrole saobraćaja, naveo je Aleksandar Radenković iz Uprave saobraćajne policije.
Mesec dana zatvora za vozača koji je vozio 257 km/h, mesec i po za vožnju s 4,4 promila alkohola
Foto: 021.rs
"Tokom akcije kontrole saobraćaja imali smo oko 25.000 prekršaja prekoročenja brzine, od toga je 20.000 sankcionisano na licu mesta, a 5.000 vlasnika vozila može očekivati poziv u narednih nekoliko dana, kako bi se izjasnili ko je u trenutku prekršaja upravljao vozilom", navodi za RTS Radenković.
 
Dodaje da se pored brzine kontrolisalo da li vozač i putnici koriste sigurnosni pojas.
 
"Imali smo 2.500 prekršaja nekorišćenja pojasa, 400 prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnih telefona i 350 vozača je isključeno iz saobraćaja jer su bili pod dejstvom alkohola", objašnjava Radenković.
 
Dodaje da su u Loznici zatekli muškaraca koji je vozio sa 4,14 promila alkohola u krvi.
 
"Njemu će biti oduzeta vozačka dozvola. Ima i sankciju od 45 dana zatvora, 256.000 dinara novčane kazne i određen broj kaznenih poena", objašnjava Radenković.
 
Dodaje da je u prethodna tri dana policija na autoputu zaustavila i vozača koji je vozio brzinom od 257 kilometara na čas.
 
"Najvećom brzinom vozio je strani državljanin na autoputu Beograd-Niš kod Smedereva, 257 kilometara na čas. Njega su u prekršaju otkrili naši presretači. U skraćenom postupku osuđen je na kaznu zatvora do 30 dana, 120.000 dinara i zabranu upravljanja motornim vozilom kroz Srbiju u narednih devet meseci", objašnjava Radenković.    
 
Poručuje da će se pojačane kontrole saobraćaja sprovoditi i u narednom periodu.
 
Rigorozna kontrola autobusa za ekskurzije 
 
Govoreći o Pravilniku o organizovanom prevozu dece koji stupa na snagu 2. septembra, najavljuje da će saoraćajna policija vršiti veoma restriktivne kontrole autobusa i vozača, kako bi putovanja đaka na ekskurzije protekla bezbedno.
 
"Nećemo dozvoliti da se krene na put, ukoliko autobusi i vozači ne budu ispunjavali sve propisane uslove. Prilikom pregleda proveravaće se dokumentacija za vozila i vozače, tehnička ispravnost autobusa, alkoholisanost vozača, kao i poštovanje radnog vremena i korišćenje propisanih pauza i odmora", navodi Radenković.
 
Poziva organizatore - osnovne i srednje škole da na vreme prijave ekskurzije kako bi autobusi bili na vreme kontrolisani.
 
"Nijedan autobus neće krenuti a da ne bude kontrolisan", poručio je Radenković.
 
Podsetimo, novi Zakon o obaveznom osiguranju u saobraćaju o kome će se raspravljati na jesen, predviđa da vozači koji voze pijani plate odštetu i do dva i po miliona evra.
  • Симеон

    19.08.2019 11:58
    5000 необрађених
    Ових 5000 необрађених ценим да су они са најбољим аутомобилима или криминалним досијеима и да представљају крем бахатости на српским друмовима. Синоћ су се рецимо на Детелинари одржавале трке и такмичење у бахатости кроз улицу Јанка Веселиновића па кружно око цркве и уметничке школе а све негде између 1-2ч иза поноћи. Ужасно време је дошло, бахатост не бира пол, старосни, статусни или сировински капацитет, крнтија, ђип, бесан ауто, аутоматик, скутер без лонца..... једноставно смо ваљда генерално такав народ.
  • Vozač

    19.08.2019 11:36
    Molba
    Molim vozače koji su nesigurni da ne sedaju za volan radnim danom od 7 do 9 i popodne od 14.30 do 17,30h, kao i vikendom 8-12 i uveče. Ubi nas vožnja od 40km/h pri ograničenju od 50 i 60 km/h ili strah da se obidje prigradski autobus ili kamion na trasama oko grada kada se ide na posao ili vraća, ili odlazi i vraća sa vikend-odmora. Od nekih loših vozača bi se svako iznervirao. Bili smo svi u toj fazi veštine ali mi nisu davali da vozim kola u špicevima.
  • Osoba M

    19.08.2019 11:24
    Dok ne krenu vozila da se oduzimaju, plasim se da je slaba vajda

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija