Velika pobeda Mege na Bahamima, savladan finalista NCAA lige

Vreme čitanja: 3min | pon. 19.08.19. | 08:49

Ekipa Dejana Milojevića vodila je tokom najvećeg dela utakmice i zasluženo došla do trijumfa

U noći između četvrtka i petka trijumf je bio na dohvat ruke, ali ono što nije učinjeno tada jeste sinoć po srednjoevropskom vremenu. Mega je već sredinom prvog poluvremena preuzela stvar u svoje ruke protiv Teksas Teka i krenula da nadograđuje prednost koja je u jednom trenutku narasla i do maksimalnih plus 11. Ipak, ni ovoga puta nije moglo bez dramatične završnice, sa razlikom da je ovoga puta beogradski klub bio taj koji se radovao po poslednjem zvuku sirene, 76:73.

Milojević se na odlučio da krene sa Ašćerićem, Trifunovićem, Atićem, Simonovićem i Stanićem u startnoj petorci. Nakon nešto sporijeg početka utakmice, Mišković i Trifunović su poenima pokrenuli Megu koja je na polovini poluvremena vodila rezultatom 18:15. Napomenimo da meč nije igran po standardnim evropskim košarkaškim pravilima, već smo gledali dva poluvremena od po 20 minuta igre.

Izabrane vesti

Usledio je blagi pad u igri košarkaša u plavo-belim dresovima, pa je američki tim uspeo da napravi seriju od 9:0 i tako stigne do prve ozbiljnije prednosti. Ona, ipak, nije predugo potrajala, pošto su Luka Cerovina, Marko Simonović i Andrija Marjanović ponovo „upalili“ motore i Megi doneli prednost pred odlazak na odmor, 40:37.

Sastav Mege

Početak drugog poluvremena ponovo je doneo nešto sporiju igru na obe strane terena, te poena nije bilo u uvodna dva minuta. Mega je konstantno vodila, ali Teksas Tek nije dozvoljavao sastavu iz Srbije da se odlepi na ozbiljniju prednost. No, tek što smo ušli u poslednjih deset minuta igre, krenula je furiozna serija košarkaša beogradskog kluba.

Sve je krenulo od trojke Uroša Trifunovića, a nastavilo se poenima Marka Simonovića iz reketa. Šlag na tortu stavili su Ašćerić i Cerovina novim pogocima sa distance i dlanom o dlan, prednost Mege postala je dvocifrena i gotovo da je garantovala bezbrižan kraj utakmice, 70:59.

Međutim, ni ovoga puta nije moglo bez drame. Teksas Tek je pokazao zbog čega je prošle sezone igrao u finalu NCAA Martovskog ludila. Vezali su košarkaša ovog kluba deset uzastopnih poena i ušli smo u veoma uzbudljivu završnicu. Uroš Trifunović je prekinuo seriju poena američke ekipe novom trojkom, ali je Teksas nakon izgubljene lopte Ašćerića čak došao i do poravnanja.

Više staloženosti u završnici ipak su imali košarkaši Mege. Atić je prvo pogodio za minimalnu prednost kluba baziranog u naselju „Braće Jerković“, a potom je i odbrana odradila svoj deo posla. Teksas je morao da pravi faul, te je Marjanović otišao na liniju za slobodna bacanja. Pogodio je jedno od dva i tako ostavio prostora Amerikancima da eventualno dođu do produžetka. Ipak, do toga nije došlo i beogradski klub mogao je da proslavi ogroman trijumf.

Dejan Milojević sa ekipom na jednom od tajmauta

Nakon utakmice, trener Dejan Milojević istakao je da je veoma zadovoljan igrom njegove ekipe, te da je tim Mege zasluženo došao do velike pobede na ovom susretu.
„Odigrali smo sjajnu utakmicu, ispravili smo greške koje smo pravili pre nekoliko dana. Vodili smo u najvećem dellu utakmice, igrali pametno u završnici i zasluženo smo slavili. Ovo je velika pobeda za moje mlade momke, koja mnogo znači za samopouzdanje i pomaže da shvate da su dovoljno dobri da igraju protiv bilo koga“, izjavio je strateg „ružičastog“ kluba.

Mega se već danas vraća put Srbije gde će nastaviti pripreme za novu sezonu u svom „Mega Fektoriju“. Prva naredna kontrolna utakmica biće odigrana upravo u ovoj dvorani 31. avgusta protiv Pinar Karšijake iz Turske.

Obe utakmice između Teksas Teka i Mega Bemaksa je inače sa zadovoljstvom ispratio i jedan od najvećih stručnjaka za koledž košarku u SAD-u i novinar ESPN-a, Fren Frašila. On je istakao da je veoma zadovoljan igrom košarkaša srpskog kluba, te da je reč o najmlađoj ekipi Mege ikada.

Lep poziv i za sve ljubitelje košarke iz glavnog grada da na početku sezone dođu i pogledaju šta ovi mladi košarkaši mogu. Mega će u prvom kolu ABA lige igrati na domaćem parketu u Hali sportova "Ranko Žeravica" protiv Cedevita Olimpije.


MEGA BEMAKS - TEKSAS TEK 76:73

Arena: „Atlantis“, Bahami
Gledalaca: 300

MEGA BEMAKS: Mišković 12, Trifunović 20, Musić, Atić 4, Marjanović 14, Ašćerić 5, Tanasković, Simonović 12, Stanić 4, Macura, Brekić, Cerovina 5
TEKSAS TEK: Edvards 16, Šenon 20, Nadolni 4, Remzi, Ntambve, Smit, Savrasov 5, Mekular 8, Holifild 8, Benson 4, Moreti, Klark, Tševa 8


Piše: Srđan TODOROVIĆ
Foto: KK Mega Bemax


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara