NAJAVA DANA (ponedeljak, 19. avgust): Od Vulvsa sa Mančester junajtedom, preko Primeire, do Belgijanaca i Francuza

Vreme čitanja: 4min | pon. 19.08.19. | 08:17

Pogledajte šta nas od sportskih dešavanja očekuje na startu nove radne nedelje

VULVERHEMPTON – MANČESTER JUNAJTED, 21.00
(Fudbal, Engleska 1)

Jedan od derbi susreta drugog kola Premijer lige ostavljen je za zatvaranje. Vulverhempton, koji je prethodne sezone predstavljao jedno od najpozitivnijih iznenađenja, dočekaće Mančester junajted koji se nalazi u veoma dobrom raspoloženju nakon što je u prvoj rundi uništio Čelsi rezultatom 4:0. Vrlo je mala šansa da će Nuno Esprito Santo i Ole Gunar Solskjer bilo šta menajti u odnosu na prvo kolo i najverovatnije će sa istim fudbalerima na terenu udariti jedan na drugog.

Izabrane vesti

VAREGEM – ŠARLROA, 20.30
(Fudbal, Belgija 1)

Varegem i Šarlroa, reklo bi se, igraju prema očekivanjima. Nakon uvodna tri kola nalaze se taman na polovini tabele, što im je i bilo predviđano pre nego što je sezona uopšte i počela. Naravno, daće sve od sebe da danas prelome stvar i krenu na vrhu, jer bi ih pobeda odvela blizu samog vrha. Gostu u tome treba dati blagu prednost, pošto još uvek nije poražen.

OKSER – GENGAN, 20.45
(Fudbal, Francuska 2)

Misija zvana „Povratak u Ligu 1“ nije baš najbolje započela za Gengan, koji se nalazi tek na 14. mestu na tabeli pred meč sa Okserom. Ruku na srce, pobedom na ovom susretu izbili bi čak na peto mesto, poslednje koje vodi u baraž, ali to neće biti nimalo lako. Večerašnji domaćin jedine bodove do sada ostvario je upravo na svom stadionu, a što da ne, pokušaće da do njih dođe i večeras.

SARPSBORG – BODO GLIMT, 19.00
(Fudbal, Norveška 1)

Poslednji duel kola u Norveškoj donosi nam susret u kojem se favorit vidi već po samom pogledu na par. Bodo Glimt juri ka šampionskoj tituli u ovoj skandinavskoj zemlji i bukvalno ide rame uz rame uz favorizovani Molde. Sa druge strane, Sarpsborg je već dosta dugo u opasnoj zoni i pobeda mu je preko potrebna, ne bi li se bar delimično uključio u borbu za opstanak.

OSNABRIK – DARMŠTAT, 20.30
(Fudbal, Nemačka 2)

Na zatvaranju kola u Cvajti, novajlija Osnabrik pokušaće da veže i drugu pobedu i tako uskoči u sam vrh tabele. Protivnik neće biti mačiji kašalj, Darmštat već godinama unazad igra kvalitetno i stabilno se drži u drugom rangu takmičenja. Nakon uvodna dva kola imaju po pobedu i remi, tako da ipak kao blagi favoriti ulaze u ovaj susret.

TONDELA – PORTIMONENSE, 21.15
(Fudbal, Portugal 1)

U Portugalu nas, ako je verovati statistici, očekuje duel sa velikim brojem golova. Četiri od poslednjih pet susreta između Tondele i Portimonensea donelo je bar četiri pogotka u mrežama. Ipak, forma u pripremnim utakmicama govori suprotno, a ni domaći, niti gosti ne mogu da se pohvale nekim bajnim rezultatima.

ASTRA – VITORUL, 20.00
(Fudbal, Rumunija 1)

Najzanimljiviji duel ovog vikenda u komšijskoj Rumuniji ostavljen je za sam kraj. Astra će na domaćem terenu pokušati da zada prvi poraz Vitorulu iz Konstance u domaćem šampionatu, a nije da to u prošlosti nisu umeli da urade. Večerašnji domaćin uzeo je meru ekipi iz rumunske luke u dva od poslednjih pet mečeva na Stadionu „Marin Anastastović“.

HELSINGBORG – GETEBORG, 19.00
(Fudbal, Švedska 1)

Nikako ne smemo da zaboravimo ni Alsvenskan, gde će „deca“ iz Geteborga pokušati da naude iskusnim fudbalerima Helsingborga, koji se trenutno nalaze u pravom kanalu. Domaćin koji sa klupe predvodi Henrik Larson nalazi se tik iznad zone ispadanja i bodovi su mu neophodni kako bi sačuvao prvoligaški status. Sa druge strane, Geteborg juri bodove za plasman u Evropu i nema sumnje da nas očekuje vatren okršaj.

FENERBAHČE – GACIJANTEP, 19.00
(Fudbal, Turska 1)

U Fenerbahčeu su spremni za još jednu turbulentnu sezonu, bar tako govore rezultati pripremnih utakmica. Uspeo je slavni turski klub prošle godine nekako da se iščupa i da na kraju završi čak u sredini tabele, a videćemo da li će ista priča biti ispričana i ove godine. U prvom kolu im na noge dolazi novajlija Gacijantep, protiv kojih su žuto-plavi izraziti favoriti.

SRBIJA U16 Ž – RUMUNIJA U16 Ž, 15.00
(Košarka, Evropsko prvenstvo za žene U16 – Divizija B)

Mlade košarkašice Srbije bore se za povratak u Diviziju A, u koju vode prva tri mesta na ovogodišnjem izdanju Evropskog prvenstva u Bugarskoj gde igraju selekcije isključivo iz drugog ranga. Za sada im to sasvim dobro ide od ruke, pošto su u uvodne tri utakmice došle do tri trijumfa, a danas ih očekuje meč protiv Rumunije. Pobeda na ovom susretu bi praktično obezbedila plasman u četvrtfinale.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara