KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kapiten Petrović brži od pištaljke

U poslednjoj utakmici 4. kola Prve lige Srbije, fudbaleri Radničkog 1923 i OFK Bačke podelili su bodove na stadionu u Bačkoj Palanci – 1:1 (0:0). Epitet junaka susreta pripao je kapitenu Kragujevčana Lazaru Petroviću, koji je pogotkom u sudijskoj nadoknadi vremena sprečio treći uzastopni poraz kluba sa „Čika Dače“.

Da je fudbalska igra u stanju da režira neverovatne drame, najbolji dokaz je današnji susret u Bačkoj Palanci. Ekipa trenera Nikolića bila je maltene na ivici još jednog poraza, ali je gol kapitena Petrovića u 93. minutu sprečio najgori mogući epilog i izazvao veliko slavlje na klupi kragujevačkog prvoligaša.

I zaista, osvojeni bod protiv odlične ekipe OFK Bačke, posebno na jedan ovako spektakularan, maltene filmski način, predstavlja izuzetan podvig, ali i trijumf ogromne želje i hrabrosti momaka u crvenim dresovima, koji su posle primljenog gola u 74. minutu jurnuli svim silama u napad, poput slavnog Gvozdenog puka.

Iako kadrovski oslabljena i uzdrmana nakon teškog poraza od Dinama u sredu, ekipa trenera Dejana Nikolića hrabro se „isprsila“ veoma motivisanom domaćinu, koji je bio rešen da nastavi tradiciju dobrih rezultata na svom terenu i pobedom protiv Kragujevčana napravi značajan korak ka povratku u elitni rang takmičenja.

Ekipa Bačke imala je terensku inicijativu u većem delu susreta, ali nije stvorila previše izglednih šansi za gol. Najbolje prilike u prvom delu utakmice za popularne „plave“ propustili su Aleksandar Kostić posle kornera i bivši napadač Kragujevčana Aleksandar Dimitrić, čiji je udarac sa 14 metara golman Savić uspeo da skrene u korner. Sa druge strane, Radnički je zapretio na startu susreta preko Nikodijevića, koji je mlako šutirao sa desetak metara.

Drugo poluvreme donelo je sadržajniju igru, ali i ono zbog čega se fudbal igra, a to su golovi.

Ponovo su prvi zapretili „crveni“. Žerađanin je dobro centrirao sa desnog boka, a golman Bačke Milojević stigao da izboksuje loptu ispred Nikodijevića. Usledili su potom pokušaji sa distance kapitena domaće ekipe Krstića i mladog Todorovića iz Radničkog, koji nisu doneli promenu rezultata.

Međutim, Krstić je bio uspešniji u 74. minutu, kada je iz slobodnog udarca sa 17 metara lepo prebacio „živi zid“ i smestio loptu u mrežu – 1:0 za domaće.

Ovaj gol u potpunosti je promenio ritam utakmice. Igrači Radničkog više nisu imali šta da izgube i krenuli su svim silama napred u želji da izbegnu još jedan poraz. Bačka je ovu hazardersku igru Kragujevčana pokušala da iskoristi, pa tako beležimo opasan udarac rezerviste Stojanovića, koji je efektnom paradom ukrotio Vladimir Savić.

Na drugoj strani, pokušao je najpre Nikodijević, a potom i Vidović sa distance, ali bez uspeha. I onda, u trenucima kada se očekivao poslednji zvuk glavnog arbitra susreta Dalibora Manojlovića, jedna odbijena lopta posle udarca Ognjena Ilića došla je do kapitena Radničkog Lazara Petrovića, koji je u maniru rasnog centarfora pogodio donji desni ugao i svom timu obezbedio veliki bod na ovom gostovanju.

OFK BAČKA – RADNIČKI 1923 1:1 (0:0)

BAČKA PALANKA
Stadion: „Slavko Maletin – Vava“
Gledalaca: 1 000
Sudija: Dalibor Manojlović (Knjaževac)
Pomoćnici: Boško Božović (Pirot), Nikola Antić (Niš)
Strelci: Krstić u 74. minutu za OFK Bačku, a Petrović u 90+3. minutu za Radnički 1923
Žuti kartoni: Kostić, Obrenović (OFK Bačka), Petrović, Cvetković, Aleksijević, Rađen (Radnički 1923)

OFK BAČKA: Milojević, Milovanović, Veselinović, Marinković, Obrenović, Krstić, Kostić (od 46. Tomović), Asani, Marković (od 46. Stojanović), Dimitrić (od 84. Simić), Đorđević.

RADNIČKI 1923: Savić, Grbović, Zdravković, Petrović, Rađen, Aleksijević (od 79. V. Popović), Kovačević, Žerađanin (od 80. Ilić), Todorović, Ćirović (od 70. Vidović), Nikodijević.

Posle napornog, ali uspešnog gostovanja u Bačkoj Palanci, fudbalere kragujevačkog prvoligaša očekuju dve uzastopne utakmice na domaćem terenu. Prva je na programu za nepunih sedam dana, kada na „Čika Daču“ stiže Smederevo 1924, a odmah zatim i Metalac iz Gornjeg Milanovca.

M. Pasuljević
Foto: N. Kotlajić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!