ČETVRTO VEČE BIR FESTA: Zvuk 90-ih prolomio se Ušćem

Milica Bobinac

19. 08. 2019. u 00:27

KONCERTI muzičkih sastava "Elemental", "Tap 011" i "Atomsko sklonište" obeležili su četvrto veče popularnog festivala piva "Bir fest"

ЧЕТВРТО ВЕЧЕ БИР ФЕСТА: Звук 90-их проломио се Ушћем

Foto K. Mihajlovic

KONCERTI muzičkih sastava "Elemental", "Tap 011" i "Atomsko sklonište" obeležili su četvrto veče popularnog festivala piva "Bir fest", koji se 17. put održava na beogradskom Ušću.

Više desetina hiljada posetilaca sa nestrpljenjem čekalo je da se sa glavne bine začuje ludi ritam devedesetih i hitovi jedne od najpopularnijih grupa tog vremena "Tap 011". Velike gužve na ulazima na najveću prestoničku livadu nisu pokvarile dobro raspoloženje ljubitelja piva. Toplo i suvo vreme išlo je na ruku svima - kako organizatorima i pevačima, tako i gostima festivala.

Još dok je padao mrak na alternativnoj sceni žestoko je počeo da praši čuveni Nikola Čuturilo Čutura, a počev od uvodne "Čekamo jutro", u set listi bile su numere iz svih faza njegove karijere - "Beograde", "Ćerka oficira", "Duga noć bez sna", "Voli me"... "Sećanja" iz repertoara "Pop mašine" posvetio je Dušanu Kojiću Koji sa kojim je davno svirao ovu pesmu zajedno u Londonu, gde sad vođa "Discipline kičme" bije najvažniju, životnu bitku.

Zagrevanje na glavnoj bini u punom gasu otpočelo je sa nastupom zagrebačkog hip-hop sastava "Elemental", koji su oko sat vremena bacali rime, a onda su vrapci zapevali njihovu "staru laganu". "Tapiri" Milan Bojanić, Đorđe Pajović Đole i Petar Stupar Pera istog trena zapalili su publiku. Do kraja prve numere Goca Tržan već je strgla sa sebe gornji deo trenerke uz reči:

- Dobro veče, Beograde! Ja sam se odsekla - priznala je pop zvezda, dok je Ivana Peters za sve neupućene, ako ih je uopšte bilo, predstavila ekipu "Tap 011".


Vrisak, aplauz i ritmičko ubrzavanje najavili su "Dosadan dan", ali ovaj nije bio njemu ni nalik. Sve je prstalo od energije dok su sa bine dopirale dobro poznate melodije nastale u periodu od 1994. do 2002. Uigranu ekipu muzičara podmladio je Gocin suprug Raša, koji je "Tapovcima" pružao podršku svirajući bubnjeve. Posetoci su rado u sred leta ogrnuli "Bundu", a muški deo populacije uglas je povikao: "Žene, dođite na mene!" Ipak, posebna atmosfera vladala je za vreme pesme "Okreni 95", koju su Tapovci posvetili nedavno preminulom fudbaleru Dejanu Curoviću. Upaljaci, setan pogled i reči koje paraju dušu... Ovu pesmu proživeo je svaki nesrećno zaljubljeni ljubitelj piva na Ušću. Muzičari su za kraj upitali prisutne "Da li bi prala nase gaće, mače?", a zatim su sišli sa bine. Odmah po završetku koncerta ulovili smo Ivanu Petres u bekstejdžu.

- Zadovoljna sam kako je sve prošlo. Ma bilo je fenomenalno - poručila je vlasnica raskosnog glasa za "Novosti".


Dok su se fanovi fotografisali sa Tapovcima, na scenu su već izasli jugoslovenski rokeri "Atomsko sklonište". Startovali su tvrdo i žestoko. Nizali su se najveći hitovi legendarnog sastava iz Pule. Nezaboravni "Pakleni vozači" nastali 1978. napravili su dar-mar na Ušću. Gutljaji piva klizili su niz grlo, a reči poznatih pesama orili su se Novim Beogradom.

Već sutra na glavnoj bini žurka se nastavlja uz Marka Luisa, "Rok operu", Ajs Nigrutina i Timbeta, grupu "Maike" i "Kanda, Kodža i Nebojša".



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Mićko

19.08.2019. 11:16

Tako je snažan zvuk polomio se Ušćem i probudio sve bebe i decu u Bloku 21.

Таца

19.08.2019. 12:04

@Mićko - У блоку 38 их чујемо као да су нам испод прозора. Срамота је да они могу тако да дрндају после 23 часа недељом увече и да десетине хиљада људи држе буднима.

Zeljko

19.08.2019. 12:12

Забранити ову " Гучу" у Београду! Брука и срамота!

Samo nek se igra i veseli

19.08.2019. 12:25

Divna Manifestacija , Sve dok se uziva I Fino Provodi sve Lepo.