KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Korićanima bodovi i pehar na startu sezone

Fudbaleri Korićana uspešno su startovali u Šumadijsko-raškoj zoni, pošto su danas na svom terenu pobedili ekipu Radnika iz Ušća sa 2:0 (1:0), a oba pogotka postigao je Zoran Jevtović. Pre početka utakmice domaćinu je od strane predstavnika Fudbalskog saveza grada Kragujevac uručen pehar za osvojeno prvo mesto u Prvoj gradskoj ligi prethodne sezone. Grošničani su ubedljivo savladali Ras iz Novog Pazara (5:0), dok je Šumadija 1903 juče bila bolja od ekipe Zvečana (2:0)

Ekipa Korićana danas je osvojila važne bodove, a uz to je i nagrađena peharom FSGKG za uspeh u protekloj sezoni

Kragujevački zonaši su na startu nove sezone maksimalno iskoristili prednost domaćeg terena i zabeležili ubedljive pobede, uz devet datih i bez primljenog pogotka. To je jasan pokazatelj da će kragujevački timovi igrati značajnu ulogu u borbi za vrh tabele.

Ovom uspehu danas su se pridružili i fudbaleri Korićana kao novi zonaši, koji su borbenom igrom i maksimalnim zalaganjem u toku cele utakmice zasluženo osvojili bodove u duelu sa iskusnom i tvrdom ekipom Radnika iz Ušća.

Fudbaleri Radnika nisu uspeli da zadrže napade Korićana

Od početka susreta igrači novog trenera Miloša Dabića, bodreni podrškom velikog broja navijača, krenuli su ofanzivno u želji da što pre postignu gol, što su i ostvarili. Novajlija u ekipi novog zonaša Zoran Jevtović, koji je došao iz kragujevačke Šumadije 1903, u 13. minutu iskoristio je zbunjenost u odbrani gostiju i loptu poslao u mrežu Bojanića za vođstvo od 1:0.

Gosti se nisu predavali i smirenom igrom pokušali su da nadmudre igrače Korićana, koji su odigrali pod velikim pritiskom imperativa pobede. U 17. minutu malo je nedostajalo da Radnik izjednači posle kornera sa desne strane, kada je na drugoj stativi iz neposredne blizine štoper Đoković neometan glavom loptu poslao pored stative.

Samo četiri minuta kasnije Obradović je propustio šansu da duplira vođstvo domaćina, jer sa ivice peterca nije stigao da ubaci loptu u mrežu na centaršut sa desne strane ofanzivnog Jevtovića.

U 25. minutu, u jednom duelu povredio je koleno napadač domaćina Filip Aleksić i morao je da napusti teren.

Do kraja prvog poluvremena gledaoci su videli još po jednu priliku za golove na obe strane, koje nisu iskoristili rezervista Đusić, koji je zamenio povređenog Aleksića, a za goste neprecizan je bio Živanović.

Susret u Korićanima pratio je veliki broj gledalaca, koji su nagrađivali aplauzom zalaganje
domaćih igrača

Posle odmora gosti su krenuli ofanzivnije i visoko izlazili sa svoje polovine igrališta u želji da izvrše pritisak na gol Korićana kako bi došli do izjednačanje i eventualnog preokreta. U tom periodu veliku ulogu u domaćem timu odigrao je Jevtović, koji je pravio česte prodore po desnoj strani za koje odbrana Radnika nije imala rešenje.

Fudbaleri iz Ušća preko Krunića pripretili su golmanu Vraniću, ali je napadač gostiju iz povoljne prilike loptu poslao pored gola. Ovaj promašaj kaznio je domaćin drugim pogotkom. Strelac je ponovo bio Jevtović, koji je napravio „slalom“ po desnoj strani terena, ušao u kazneni prostor i pored istrčalog golmana loptu poslao u suprotni ugao, što su gledaoci nagradili velikim aplauzom.

Zoran Jevtović sa dva pogotka dao je najveći doprinos pobedi novog zonaša

U 65. minutu Jevtović je uputio pravu „bombu“ sa oko 30 metara, a kratko odbijenu loptu od golmana nije stigao da u mrežu ubaci Miloš Đoković.  Tri minuta kasnije „zicer“ nije iskoristio kapiten Kesić, koji ubačenu loptu od strane beka Stevovića sa dva-tri metara nije uspeo da ubaci u mrežu gostiju.

Na drugoj strani pripretili su gosti odličnim udarcem rezerviste Samailovića, koji je šutirao tik preko prečke. U sudijskoj nadoknadi vremena Jevtović je mogao i do het-trika, ali je njegov udarac izblokirao štoper gostiju Đoković izbacivanjem lopte u korner, pa je susret završen pobedom Korićana od 2:0.

Tako je i debi novog trenera Miloša Dabića na klupi kragujevačkog zonaša bio uspešan.

Trener Miloš Dabić pobedom debitovao na klupi Korićana

Izuzetno važna pobeda za našu ekipu i ove ljude koji su došli u ovolikom broju da nas podrže. Odigrali smo srčano, ali malo naivno i više na kontranapade. Momci su dali sve od sebe i ovo je veliki uspeh kluba, koji prvi put učestuje u ovom takmičenju, jer smo pobedili teškog protivnika. Predstoji nam i težak susret u narednom kolu u Novom Selu i ako budemo nastavili u ovakvom ritmu očekujem i dobar plasman – optimista je trener Korićana, koji je poželeo što brži oporavak povređenom Aleksiću i povratak u ekipu.

 KORIĆANI – RADNIK (Ušće) 2:0 (1:0)

Igralište: U Korićanima.
Gledalaca: Oko 300.
Sudija: Nermin Bihorac (Novi Pazar).
Pomoćnici: Admir Ejupović (Novi Pazar), Vladimir Veselinović (Knić). Strelac: Jevtović u 13. i 54. minutu.
Žuti kartoni: Trajković, Stević (Korićani), Božić (Radnik).

KORIĆANI: Vranić, Stevović, Trajković, Kesić (od 72. Stanišić), Čpajak, Dogandžić, Jevtović, Ilić, Aleksić (od 27. Đusić), Stević, Obradović (od 76. Đoković).

RADNIK: Bojanić, Pavlović, Erac (od 70. Tanasković), Markićević, Đoković, Božić (od 75. Bošković), Petrović,Lopatić, Živanović, Radenković, Krunić.

Na maloj svečanosti pre početka utakmice ekipi Korićana uručen je pehar za osvojeno prvo mesto u Prvoj gradskoj ligi i plasman u viši rang takmičenja. Pobednički pehar kapitenu Nikoli Kesiću i dve fudbalske lopte uručio je Rade Đorđević, predsednik Fudbalskog saveza grada Kragujevca.

Ubedljivu pobedu na startu nove sezone u Šumadijsko-raškoj zoni zabeležila je i Vodojaža, koja je u Grošnici postigla pet golova u susretu sa novajlijom u ligi Rasom iz Novog Pazara. Seriju pogodaka otvorio je kapiten ­ Uroš Vuković u 19. minutu, a nastavio povratnik iz Mihajlovca Marko Vasiljević u 41. minutu, koji je sa još dva pogotka u drugom poluvremenu ostvario het-trik. Tačku na uspešan start Grošničana stavio je David Jekić u 90. minutu.

U narednom kolu sva tri kragujevačka zonaša gostuju. Korićani će odmeriti snage sa Omladincem u Novom Selu, Vodojaža odlazi na noge Goču u Vrnjačkoj Banji, a Šumadija 1903 sastaće se sa ekipom Bana u Raški.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!