Snaga, eksplozivnost i njuh za gol, Tomane doneo raznovrsnost Zvezdinom napadu

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.08.19. | 09:17

Portugalac doneo dodatan kvalitet navali srpskog šampiona i otvorio različite mogućnosti Vladana Milojevića prilikom sastavljanja ekipe u predstojećem periodu

Tri napadača, svaki različitih karakteristika. Portugalski napadač Tomane, postigao je odlučujući pogodak u Subotici i bio asistent kod pogotka Veljka Simića. Jasno je da je bivši golgeter Tondele doneo raznovrsnost i dodatan kvalitet ekipi Vladana Milojevića.

Tomane je temeljit, težak za čuvanje zbog snažne građe, a u sistuciji poput one iz 49. minutua pokazao je da i te kako može i da upali "turbinu" i protutnji kroz odbranu rivala. Takođe, odlična reakcija kod gola jasno stavlja do znanja da se odlično snalazi i u igri glavom.

Izabrane vesti

Portugalac je kuburio sa povredama, potom je dobio minute u okršaju sa Mladosti iz Lučana, dok je protiv Subotičana pokazao da je potpuno spreman za maksimalne napore, pošto je bez problema pregrmeo svih 90 minuta.
"Izuzetno sam srećan što sam već na drugoj utakmici u Crvenoj zvezdi postigao gol, to je za napadača jako bitno. Veliki deo posla uradio je Gajić koji je sa desne strane poslao sjajan centaršut, a ja sam u padu uspeo da dođem do lopte i zatrese mrežu glavom. Bio je to izuzetno važan trenutak, imali smo manje od deset minuta da još jednom preokrenemo. Napadali smo tokom cele utakmice, Spartak je odigrao dobro, tako da mi je drago što su navijači mogli da uživaju u sadržajnoj fudbalskoj predstavi", rekao je Tomane.

Izvesno je da će u Bernu mesto najisturenijeg napadača zauzeti Ričmond Boaći, ali bi Tomane mogao da predstavlja važnog aduta u nastavku meča. Portugalac nije bio licenciran za mečeve sa Kopenhagenom, ali jeste za plej-of Lige šampiona, što dovoljno potvrđuje da Milojević ozbiljno računa na njega u predstojećem dvomeču.

Sve misli nakon pobede u Subotici na stadionu Rajko Mitić okrenute su okršaju sa švajcarskim timom. Eskpedicija iz Ljutice Bogdana u utorak rano ujutru putuje za Bern, gde će dan kasnije od 21 čas pokušati da napravi prvi veliki korak ka novom plasmanu u Ligu šampiona.
"Znam da svi još uvek pričaju o fenomenalnoj završnicu u Kopenhagenu, ali mi smo se okrenuli narednom izazovu. Znamo da bi nam dobar rezultat u gostima doneo miran revanš pred našim navijačima i zato ćemo se maksimalno fokusirano pripremati za tu utakmicu. Ekipa me je odlično prihvatila, dobro radimo na treninzima i nadam se da ću uskoro zatresti mrežu i u Evropi", poručio je Tomane.

Portugalac se dugo čekao na stadionu Rajko Mitić ovog leta, a kada je konačno stigao za obeštećenje od 750.000 evra usledila je neugodna povreda prednje lože. To ga je sprečilo da konkuriše za mesto u špicu napada na samom početku sezone. Ipak, crveno-beli su i bez njegovih golova stigli do ciljne ravnine u evropskim takmičenjima i obezbedili novu evropsku jesen, a Tomane će u predstojećem periodu biti u prilici potvrdi epitet velikog pojačanja.

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara