Milano privremeno zabranio električne trotinete

Milano je odlučio da zabraniti rad firmama koje iznajmljuju električne trotinete sve dok se jasnim propisima ne utvrde pravila korišćenja tog prevoznog sredstva.
Milano privremeno zabranio električne trotinete
Foto: Pixabay
Odredbom od 4. juna predviđa se da e-trotineti mogu da se koriste u Italiji samo u pešačkim zonama, na pešačkim i biciklističkim stazama kao i u područjima gde je brzina ograničena na 30 km/h.
 
Takođe se traži od lokalnih vlasti da na vidljivim mestima objave pravila saobraćanja.
 
Prva kompanija za iznajmljivanje trotineta pojavila se u Milanu u oktobru 2018. Od proleća ove godine još šest firmi je krenulo njenim stopama, što je trend i u drugim evropskim gradovima.
 
Krajem jula Milano je u pešačkim zonama električnim trotinetima dopustio brzinu od šet km/h i zabranio im kretanje po trotoar, uz kaznu od 26 evra za sve one koji to prekrše.
 
Milansko tužilaštvo trenutno analizira firme za iznajmljivanje koje su na tržištu kako bi utvrdilo posluju li prema zakonima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.