"Ponosan sam na veličanstvenu tvrđavu Novo Brdo, ovaj dragulj naše kulturne baštine"

Kadri Veselji izjavio je da je "ponosan" zbog zastave tzv. Kosova koja je ponovo postavljena na zidinama srpskog srednjovekovnog grada Novo Brdo.

Izvor: Tanjug

Subota, 17.08.2019.

22:45

Foto: EPA-EFE/Valdrin Xhemaj

"Ponosan sam na veličanstvenu tvrđavu Novo Brdo, ovaj dragulj naše kulturne baštine i drevno naselje koje je vekovima služilo kao raskrsnica civilizacija."

"Još sam ponosniji na prelepu kosovsku zastavu, koja ponosno maše svojim kulama, kao i policiju i druge državne institucije koje se brinu o kosovskim dragocenim spomenicima", napisao je Veselji na Fejsbuku.

"Srbija uzalud pokušava da asimilira našu kulturu i nasleđe", poručio je Verselji.

On je uz svoju objavu na Fejsbuku priložio i fotografije s pripadnicima policije tzv. Kosova u podnožju tvrđave, kao i snimke na kojima je vidljiva zastava tzv. Kosova na srednjovekovnom srskom spomeniku.

"Kao budući premijer neću dozvoliti da bilo koje od ovih drevnih kosovskih bogatstava bude politicki instrumentalizovano ili pogođeno. Vratićemo nekadašnju slavu Novom Brdu, ne samo što ćemo ga učiniti međunarodnom kulturnom turističkom atrakcijom već i obnoviti stari rudnik", dodao je Veselji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: