Salvini pristao da pusti maloletne migrante u zemlju

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini poklekao je pod pritiskom da olakša politicki sukob oko broda za spasavanje sa 134 migranta.

Izvor: Tanjug

Subota, 17.08.2019.

19:45

Salvini pristao da pusti maloletne migrante u zemlju
Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

On je rekao da će dozvoliti maloletnim licima da se iskrcaju sa broda nakon što su dve nedelje proveli na moru.

Premijer Đuzepe Konte napisao je drugo pismo Salviniju tražeći od njega da se maloletnm licima dozvoli izlazak sa broda.

Salvini je odgovorio na tri stranice da će to učiniti, ali je jasno rekao da je to Konteov izbor i da to neće uspostaviti presedan, preneo je AP.

Za sada se ne zna koliko ima maloletnih lica i kada bi njihovo iskrcavanje moglo da počne.

Španska humanitarna grupa "Otvorene ruke" spasila je migrante u Sredozemnom moru u blizini Libije pre dve nedelje i osvojila pravnu bitku za ulazak u teritorijalne vode Italije uprkos zabrani Salvinija.

Brod se nalazi kraj italijanske obale čekajući da iskrca migrante nakon što su Španija i pet drugih zemalja Evropske unije pristale da ih prime.

Šef "Otvorenih ruku" Oskar Kamps upozorio je da oni ne mogu više da garantuju bezbednost igranata jer su porasle tenzije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: