BOGDANOVIĆ POLA KARIJERE IGRA NA POGREŠNOJ POZICIJI: To više ne sme da se dešava!
Foto: AP

analiza i zaključak

BOGDANOVIĆ POLA KARIJERE IGRA NA POGREŠNOJ POZICIJI: To više ne sme da se dešava!

Košarka -

Reprezentativac Srbije i košarkaš Sakramento Kingsa Bogdan Bogdanović je više od polovine karijere u NBA ligi proveo na pogrešnoj poziciji.

Novinar jednog portala iz Sakramenta je analizirao Srbinovu igru kroz primer meča u kome su se sastali Kingsi i Seltiksi kada je srpski reprezenttivac morao da čuva Džejsona Tejtuma.

- Bogdan je bio u podređenom položaju u odnosu na direktne konkurente i visinski i težinski. On je uvek bio u jasnoj hendikep situaciji. Tejtum ga je mučio tokom cele utakmice, primoravao ga je da brani njegovu igru leđima iz koje je često išao na šut iz skoka unazad. Ako ta opcija ne bi prošla onda bi jednostavno iznosio loptu na obruč. Bogdan je znao da će Tejtum koristiti svoje prednosti, u situacijama se nameštao na odbranu od igre leđima, ali je Tejtum umeo da se samo okrene oko njega i napadne obruč. Na taj način je primoravao Bogdanovića da razmišlja samo o jednoj stvari, samo o jednom načinu odbrane - navedeno je u analizi.

Novinar je dodao da je Bogdanović za dve sezone u NBA ligi proveo čak 57 posto vremena na poziciji krila i da takve situacije ne bi trebalo da se dešavaju u narednoj sezoni.

- I dalje postoji šansa da Bogdan bude primoran da nastupa kao krilni igrač, ali će ga potpuno adaptiranje Herisona Barnsa na filozofiju igre Kingsa i dovođenje veterana Trevora Arize osloboditi velikog dela posla na radnom mestu koje mu nije prirodno - navedeno je u analizi.

Tokom dve sezone u NBA ligi, Bogdanović je prosečno beležio manje od 13 poena uz tri skoka i 3,5 asistencija, a često je bio i plejmejker pošto Foks nije imao zamenu.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track