Nova vest
Tenis

Subota, 17.08.2019.

09:45

Đoković dobio novog navijača, dečaka šampiona

Novak Đoković će 63. put igrati u polufinalu jednog turnira masters serije, a u Sinsinatiju je ddobio još jednog navijača.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Đoković dobio novog navijača, dečaka šampiona
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

U pitanju je dečak Džo Montgomeri, kog je Novak izveo na teren uoči meča četvrtfinala sa Pablom Karenjom Bustom.

Reč je o akciji turnira gde igrači prilikom izlaska na teren izdvode nekoga od dece iz Dečije bolnice u Sinsinatiju.

Džo je dečak heroj, njemu je još pre rođenja ustanovljen neuroblastom četvrtog stepena. Srećom, pobedio je tešku bolest i bio je veoma srećan kada ga je Đoković izveo na teren.

Novak ga je ponudio flašicom vode i dozvolio mu da sedne u njegovu stolicu.

"Upoznali smo se neposredno pre izlaska na teren. Držao me je za ruku izašli smo zajedno i tek posle prvog seta čuo sam kako je spiker rekao da je preživeo neuroblastom koji mu je ustanovljen rano, kada je imao možda svega desetak dana života. Nosio je majicu na kojoj je pisalo 'Ja sam šampion'. To su momenti koji deci ostaju u sećanju celog života, želeo sam da se oseća opušteno. Znao sam šta za njega znači da izađe na teren, a za mene je to bio samo način kako da mu poklonim pažnju i učinim da se oseća dobro zbog svega", rekao je Novak posle pobede nad Lukom Pujem u četvrtfinalu.

Ako ništa drugo, Džo će od sada biti veliki Novakov navijač. Šampion uz šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu