Biznis Vesti
AKO VOZITE NA MORE NAPUNITE REZERVOAR Cena eurosupera 95 u Crnoj Gori viša od proseka u regionu

AKO VOZITE NA MORE NAPUNITE REZERVOAR Cena eurosupera 95 u Crnoj Gori viša od proseka u regionu

Cena eurosupera 95 u Crnoj Gori viša je od proseka u regionu, dok je eurodizel jeftiniji od prosečne regionalne vrednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije te zemlje. Prema podacima najnovijeg Biltena o cenama naftnih derivata, litar eurosupera 95 u Crnoj Gori košta 1,36 evra, u Hrvatskoj 1,38, a u Albaniji 1,47.

poskupljenje gorivo cena akcize pumpa Foto: Dejan Božić / RAS Srbija
poskupljenje gorivo cena akcize pumpa

Litar eurosupera 95 jeftiniji je u Srbiji, Severnoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini (BiH), gde košta 1,29, odsnosno 1,08 i 1,17 evra.

Pročitajte još

Kada je u pitanju eurodizel, litar u Crnoj Gori košta 1,21 evro. Eurodizel u Albaniji košta 1,46, Srbiji 1,36, a Hrvatskoj 1,33 evra. Litar eurodizela je jeftiniji u BiH i Severnoj Makedoniji gde košta 1,19 evra, odnosno 98 centi. Najjeftiniji eurodizel u Evropi plaćaju građani Severne Makedonije, a najskuplji Švedske 1,49 evra za litar.

Ministarstvo, odnosno njegov Direktorat za energetiku, od 21. septembra prošle godine, na sedmičnom nivou, objavljuje osnovne podatke u vezi sa maloprodajom naftnih derivata, odnosno uporedne cene goriva u okruženju.