Medicinska sestra iz Zvečanske dobila otkaz

Medicinskoj sestri Đ.A. iz Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici u Beogradu, koja posao nije obavljala u skladu sa propisima, u petak je zvanično uručeno rešenje o raskidu radnog odnosa, potvrđeno je za "Politiku" u Ministarstvu za rad i socijalna pitanja.
Medicinska sestra iz Zvečanske dobila otkaz
Foto: Pixabay (ilustracija)
Polovinom jula na internetu se pojavio snimak na kojem se vidi kako Đ.A. jedno od dece baca u krevetac, a potom mobilnim telefonom slika druge mališane.
 
Neposredno pre nego što je potvrđeno da joj je uručen otkaz, u Centru u Zvečanskoj održan je i prošireni kolegijum ove ustanove kojem je, osim direktora Zorana Milačića i više rukovodilaca, prisustvovao i ministar za rad Zoran Đorđević.
 
"Sastali smo se kako bismo sagledali sve aspekte onoga što se nedavno dešavalo i koje su posledice toga. Sam disciplinski postupak je urađen prema propisima. Čekali smo da ceo postupak stigne do kraja, pa da se tek onda sastanemo. Jedino što je, da bismo ispoštovali sve ove procedure, sve ovo moralo da traje nekoliko nedelja. Posle svega, ovo pokazuje da će svi koji krše pravila biti sankcionisani u skladu sa zakonom", kazao je Đorđević posle sastanka.
 
On je dodao i da, kad je reč o ljudima koji u ovoj ustanovi posvećeno rade dan i noć, oni treba da znaju da imaju njegovu podršku i da će uvek da stane iza njih.
 
"Jer oni se bave poslom za koji je potrebna ljubav koju novac ne može da plati", naveo je ministar.
 
Rukovodioci u centru istakli su da su i oni u okviru svog programskog tima jednoglasno ocenili da je Đ.A. neadekvatno reagovala. Đorđević i zaposleni u Centru saglasili su se i u tome da je ovakvo postupanje jednog od zaposlenih ipak izolovan slučaj i da nije prava slika ustanove koja se decenijama brine o dobrobiti mladih, navodi "Politika".
  • Ck

    17.08.2019 14:54
    Ne samo otkaz
    Ne samo otkaz vec u zatvor za nju i odgivorne koji su dopustili da se to desi.
  • Sram te bilo

    17.08.2019 13:36
    jedan od tezih i potcenjenijih
    Mrko
    17.08.2019 • 11:23
    Citat: "Jer oni se bave poslom za koji je potrebna ljubav koju novac ne može da plati"

    Potpuno tačno. Ipak, novac pacijenata može da plati ljubav prema letovanjima, skijanjima, džipovima i vilama, hifi opremom i umetninama.

    Ei, Med. sestre i dzipovi, umetnine, skijana, letovanja, dzipovi, vile, hi fi??? O cemu ti pricas covece? Kako ti zamisljas zivot med.sestara? Bas me zanima cime se ti bavis i da li ides na letovanje, zimovanje, imas li hi fi i nakit ili vikendicu negde? Ja nemam nista od toga recimo.
  • Kalimero

    17.08.2019 13:13
    Mnogo toga prolazi u takvim i sličnim institucijama nekažnjeno, ali je čitav sistem tako uređen da ništa ne izlazi van njihovih zidova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.