ŠTA UEFA RADI PARTIZANU? Apelaciono veće odgovorilo crno-belima po pitanju žalbe na zatvaranje tribina
Foto: Starsport

OKOMILI SE NA SRPSKI KLUB

ŠTA UEFA RADI PARTIZANU? Apelaciono veće odgovorilo crno-belima po pitanju žalbe na zatvaranje tribina

Fudbal -

Partizan se žalio na odluku UEFA da ga žestoko kazni igranjem dve evropske utakmice u Humskoj bez prisustva publike.

Crno-beli su, takođe, podneli zahtev da se kazna suspenduje do završetka žalbenog postupka, a Apelaciono veće je danas obavestilo crno-bele da će taj zahtev razmatrati u utorak 20. avgusta.

Žalbeni postupak će trajati dve nedelje.

UEFA je drakonski kaznila Partizan.

Kaznu od dva meča pred praznim tribinama izrekla je zbog "rasističkih povika navijača" i isticanja "keltskog krsta".

Takođe, crno-beli moraju da plate 24.250 evra zbog ubacivanja predmeta na teren, korišćenja pirotehnike i blokiranih stepenica na tribinama.

Tim trenera Save Miloševića u četvrtak dočekuje Molde u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope, pa je nejasno kako će Partizan organizovati utakmicu za dva dana ako mu kazna bude suspendovana.

"Odluka Žalbenog veća zakazana za utorak je u vezi sa pisanim obrazloženim zahtevom našeg pravnog tima da prvostepena odluka o kazni bude suspendovana do okončanja žalbenog postupka u celini. Naš zahtev temelji se na članu 62, stav 2 Disciplinskog pravilnika budući da se postavlja jedno hipotetičko pitanje: Ukoliko kazna ostane na snazi dok traje žalbeni postupak (a potrajaće dve nedelje) a Žalbeno vece npr. oslobodi Partizan od odgovornosti, na koji način bi Partizan mogao da naknadi štetu usled odigrane utakmice pred praznim tribinama? Držimo da postoji dovoljno argumenata koje smo istakli da bi suspenzija kazne bila usvojena, tim pre što je isto činjeno u slučaju Hajduka iz Splita i Crvene zvezde. Ishod je nemoguće predvideti a on, kakav god bude, ne prejuidicira konačni ishod žalbenog postupka", izjavio je potpredsednik crno-belih Vladimir Vuletić za Kurir.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track