Šta će sve imati nova zgrada KCS

U toku je rekonstrukcija Kliničkog centra Srbije, koja je počela pre devet meseci, a obuhvata obnovu stare i izgradnju nove zgrade. Veći deo posla je gotov. Završena je izgradnja nove zgrade. Godišnje se u ovoj zdravstvenoj ustanovi zbrine oko milion pacijenata.

Na gradilištu Kliničkog centra Srbije svakodnevno je oko 300 radnika. Rezultat višemesečnog rada – nova zgrada. Po starom srpskom običaju, za završetak radova – pasulj za radnike, a ministru košulja. On im je preneo pozdrave predsednika i premijerke, koji se svakodnevno interesuju za radove.

Nova zgrada imaće Urgentni centar, renoviranu Polikliniku, laboratoriju. 

"Dvadeset sedam hiljada prostora koji će biti najmodernije opremljeni, najbolji mogući uslovi za rad, pregled i terapiju pacijenata. Dobićemo oko 500 kreveta, od čega 150 kreveta intenzivne nege, 50 kreveta dnevne bolnice, 20 operacionih sala, imidžing odeljenje, odeljenje za angiografiju", istakao je Milika Ašanin, direktorka KCS-a.

Radove je obišao ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

"Dva i po meseca je pre roka završena ova ploča, na kojoj mi sada stojimo i ne samo to, krenulo se i na fazu B, koja je počela pararelno da se radi. Bilo je predviđeno da se uradi ova faza, pa tek onda druga, radi se i ona", naglasio je Lončar.

Posla ima do avgusta 2021. godine, kada je planiran završetak rekonstrukcije Kliničkog centra Srbije.

"Oni su jedino molili da ne ostanu bez posla, da ne prekidaju, da ne moraju da idu da traže na nekom drugom mestu posao. I to smo sa ljudima koji ovde rukovode dogovorili, niko od ovih radnika, neće ostati bez posla, nastaviće da rade na fazi B", rekao je Lončar.

 U Kliničkom centru Srbije obavlja se oko 40 odsto svih zdravstvenih usluga u zemlji. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво