Roma odhanula, Nzonzi otišao u Tursku

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.08.19. | 17:01

Pojačanje za Galatu

Samo godinu dana posle popmpeznog transfera iz Sevilje, Roma je odhanula što se rešila Stivena Nzonzija.

Francuski vezista je danas prešao u Galatasaraj na pozajmicu do kraja sezone. Ako bude želeo narednog leta da otkupi Nzonzija, turski velikan će morati da isplati 16.000.000 evra. Ako Galatasaraj bude želeo da produži pozajmicu Nzonzija na još godinu dana, moraće da plati 500.000 evra, a otkupna cena će tada biti 13.000.000 evra.

Izabrane vesti

Ono što je Romi najbitnije je da se rešila Nzonzijeve visoke plate. Francuz je bio treći najplaćeniji igrač u timu sa 3.100.000 evra godišnje neto što je na bruto nivou iznosilo 5.700.000 evra godišnje. Sada je taj teret na sebe preuzeo Galatasaraj.

Nzonzi je došao prošlog leta iz Sevilje kao velika želja tadašnjeg direktora Monćija koji ga je ranije i doveo u Sevilju. Roma je tada pobedila u konkurenciji nekoliko klubova zainteresovanih za francuskog vezistu (Arsenal, PSŽ, Juventus, Vest Hem...) i platila Sevilji preko 26.000.000 evra za njegov transfer.

Međutim, Nzonzi se ispostavio kao potpuno razočaranje u razočaravajučoj sezoni rimskog kluba. Odigrao je 39 utakmica u svim takmičenjima, postigao tek jedan gol i upisao dve asistencije. Cena mu je drastično pala, a s obzirom da ima 30 godina, Roma nije mogla da se nada vraćanju uloženog. Lion i Ren su se pominjali kao zainteresovani klubovi, ali je najuporniji bio Galatasaraj.

On je treće veliko pojačanje Galate u veznom redu. Pre njega su stigli Žan Mišel Seri iz Fulama i Emre Mor iz Selte.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara