• Izdanje: Potvrdi
IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

IMATE PRIČU? Javite nam se.

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Caca Aleksić biće sahranjena u Aleji zaslužnih građana

Izvor mondo.rs

Rediteljka i supruga Branka Kockice biće sahranjena u subotu, pre toga biće upriličena komemoracija u njenom Pozorištancetu "Puž".

 Slobodanka Caca Aleksić komemoracija i sahrana Izvor: MONDO, Bojana Zimonjić Jelisavac

Rediteljka Caca Aleksić biće sahranjena u subotu, 17. avgusta u 14 časova u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju.

Pre sahrane, u njenom Pozorištancetu "Puž" biće održana komemoracija koja počinje u 11.30 časova.

Slobodanka Caca Aleksić, supruga Branka Milićevića - Branka Kockice, preminula je u sredu u 78. godini, saopštilo je pozorište Puž.

MONDO TV: U poseti Branku Kockici

"Danas nas je zauvek napustila naša draga Slobodanka Aleksić, Brankova CACA, osnivač i reditelj Pozorišta Puž", stoji na sajtu pozorišta.

Slobodanka Aleksić je rođena 1941. godine u Beogradu.

Počela je da režira u Zrenjaninskom pozorištu, a zatim u Ateljeu 212, u Narodnom pozorištu, Beogradskom dramskom pozorištu.

Sa svojim suprugom Brankom Milićevićem osnovala je Pozorište Puž, čiji je bila prvi direktor sve do 2005. godine i u kome je radila do svoje smrti.

Branko Kockica: "Tatatatira" nikada više

Predstave za decu koje je režirala imale su ogroman uspeh o kojem svedoče i brojne nagrade, ističu u Pužu. Datum i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja je u telegramu saučešća napisao da je Slobodanka Caca Aleksić bila i ostaće jedan od stubova srpskog dečjeg pozorišta i njegove budućnosti.

"Jedna je od retkih stvaralaca koji je, nakon značajnog uspeha u teatru za odrasle, odlučila da se posveti teatru za decu kao reditelj, pedagog, ali i kao producent. Unela je sasvim nove vetrove u pozorišni život. Generacije mladih je zarazila pravim, iskrenim i njima bliskim pozorišnim jezikom, vodeći računa o estetskim vrednostima u evropskom i svetskom teatarskom životu. Bila je večno mlada i po svom energičnom karakteru i po svojoj umetničkoj radoznalosti. Ostavila je, zajedno sa svojim Brankom, Beogradu i Srbiji Pozorištance Puž, teatrsku instituciju vrednu poštovanja, koju je gradila i razvijala do poslednjeg dana svoga života, verujući da je budućnost teatra u njegovoj večitoj mladosti i radoznalosti".

Komentari 3

Komentar je uspešno poslat.

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Lane

Iz jedne bruke u još veću sramotu. Jednom će se i ovo zvati lani

Sramota

Podržiš sns i jetrva, svekrva, tašta, pašenog, svi imaju zagarantovanu Aleju

Mire

Sta, nema niko zasluzan? Ko je ova zena uopste? Gordan Mihic je gospodin covek i tako je i sahranjen!

SERIJE