"Nema bolje ideje nego da novi auto-put od Obrenovca do Ljiga bude nazvan po Milošu Velikom"

Nema bolje ni lepše ideje nego da novi auto-put, od Obrenovca do Ljiga, bude nazvan po Milošu Velikom, koji je utemeljio i izrodio savremenu srpsku državnost.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 16.08.2019.

08:17

FOTO: TANJUG, FILIP KRAINCANIC

To je uoči otvaranja te deonice poručio na Instagramu predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"I kada danas pogledamo kartu naše Srbije i na njoj vidimo i Beograd i Obrenovac, i Rudnik i Takovo, i Ljubić kod Čačka i Gornju Dobrinju kod Požege i zlatiborske proplanke na kojima je čuvao stada, čini se da nema bolje ni lepše ideje nego da novi auto-put, koji će povezivati sva ova divna mesta i predele naše jedine Srbije, nazovemo po ovom velikom čoveku koji je ove gradove i ova sela učinio velikim u srpskoj istoriji, koji je utemeljio i izrodio savremenu srpsku državnost - Auto-put Miloša Velikog. Neka nam je sa srećom", napisao je Vučić na svom profilu "@budućnostsrbijeav" na Instagramu.

Na nalogu je postavljen video-mateerijal koji prikazuje kako su tekli radovi na izgradnji.

Auto-put Miloš Veliki, na deonici od Obrenovca do Ljiga, biće otvoren u nedelju 18. avgusta, a otvaranju će prisustvovati i predsednik Vučić sa saradnicima i gostima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Sprema se "apokalipsa"

Razvoj veštačke inteligencije (AI) bi mogao da dovede do ukidanja skoro osam miliona radnih mesta u Velikoj Britaniji.

15:36

27.3.2024.

1 d

Podeli: