Najnovije vesti
Vesti Društvo
171 stranac dobio je srpski pasoš, a njih desetoro su vam najpoznatiji

171 stranac dobio je srpski pasoš, a njih desetoro su vam najpoznatiji

Srpsko državljanstvo u poslednjih devet godina potražila je i dobila 171 osoba, a kontroverzna Tajlanđanka Jingluk Šinavatra (52), poslednja je u nizu i najpoznatija od 12 stranaca koji su dobili srpsko državljanstvo od početka 2019. godine.

drzavljanstvo KOMBO foto RAS Marko Metlas, Aleksandar Dimitrijevic Tanjug AP, Profimedia Foto: Marko Metlas, Aleksandar Dimitrijević, Tanjug / AP, Profimedia / RAS Srbija
drzavljanstvo KOMBO foto RAS Marko Metlas, Aleksandar Dimitrijevic Tanjug AP, Profimedia

Kako piše "Nedeljnik", državljanstvo su ove godine dobila i dva košarkaša "Partizana": Sidiki Kone (18) iz Malija i Markus Pejdž (26) iz Amerike.

Pročitajte još

Imena novih srpskih državljana objavljuju se u Služebnom glasniku.

Na spisku onih koji su državljanstvo Republike Srbije dobili od 2010. godine do danas, nalazi se 171 osoba, piše "Nedeljnik". Među njima ima "običnih" ljudi, ali i sportista "Partizana" i "Crvene zvezde", Rusa, Palestinaca, turskih biznismena, a na njemu je i savetnik premijerke Ane Brnabić, Martin Kaf.

Osim Kafa, neke od zanimljivijih ličnosti su i glumci Stiven Sigal, Rejf Fajns, Arno Gujon, a u našoj galeriji možete videti opširniji spisak.