Da li stranke na KiM zaista žele izbore? VIDEO

Glasanje o raspuštanju skupštine tzv. Kosova je 22. avgusta, a albanske stranke su veću predizbornoj kampanji.

Izvor: Prva

Četvrtak, 15.08.2019.

20:44

Da li stranke na KiM zaista žele izbore? VIDEO
Screenshot/TV Prva

Da li će se na Kosovu uskoro održati vanredni parlamentarni izbori, saznaćemo 22. avgusta za kada je zakazana sednica skupštine, na kojoj bi trebalo da se glasa o njenom raspuštanju. Albanske stranke su već uveliko u predizbornoj kampanji, dok se stranke manjinskih zajednica još ne oglašavaju.

Iako su se sve albanske stranke izjasnile da su za izbore, svoje potpise za raspuštanje skupštine deponovale su samo Socijaldemokratska partije i Samoopredeljenje. Ukupno 31. Za raspuštanje treba 81.

Pitanje je da li stranke koje su dosad bile u vladaćoj koaliciji zaista žele izbore, izveštava TV Prva.

"Očekivali smo da će ova Vlada biti vlada velikih odluka i mislimo da osim odluke o formiranju vojske, za koju je naša partija naporno radila i demarkacije granice sa Crnom Gorom, nismo uspeli da dovršimo neke procese. Zbog toga ovaj put želimo koaliciju sa građanima, da Demokratska partija bude zaista velika i da postane odlučujuća​", naveo je Enver Hodžaj.

Opširnije u video-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: