IZLIVI SRBOFOBIJE: DPS i Crnogorska, sprečili Guču u Budvi

M. S.

15. 08. 2019. u 18:13

Ne stišavaju se reakcije na poslednje ispade vlasti u Crnoj Gori nakon humanitarnog koncerta u Herceg Novom

ИЗЛИВИ СРБОФОБИЈЕ: ДПС и Црногорска, спречили Гучу у Будви

Foto: Ilustracija arhiva

U CRNOJ Gori se ne stišava bes nakon poslednjih ispada srbofoba iz vlasti, koje je razjario humanitarni koncert "Za naše Kosovo i Metohiju" u Herceg Novom, koji je postao hit na društvenim mrežama. Dodatni bes izazvali su razgovori o mogućnosti održavanja manifestacije "Guča u Budvi", od koje neće biti ništa.

Pročitajte još: SMETAJU IM SRPSKE ZASTAVE I PESME: Ministarstvo kulture Crne Gore najavilo krivične prijave zbog "Tamo daleko" i naše trobojke!

- Crnogorski režim je uz pomoć Crnogorske u Budvi uspio da spreči održavanje festivala narodne muzike na platou Jaz u Grblju, koji su planirali da organizuju politički predstavnici srpskog naroda u budvanskoj vlasti, saopšteno je iz DF-a.

- To je za politički i nacionalni život srpskog naroda ključna informacija i jasna poruka, a sve druge su sporedne i manje važne. Dakle, srpska se truba neće čuti ovog avgusta sa Jaza zato što su oni kojima je naše kulturno nasleđe odvratno i primitivno uspeli to da spreče.

Pročitajte još: Za Podgoricu Srbi "ne postoje"!

Svedoci smo brutalnih režimskih reakcija na humanitarni koncert koji je pre neko veče održan u Herceg Novom i krivičnih prijava koje podnose protiv srpskih prvaka iz tog grada. Zato se nije smelo dozvoliti da se nešto slično organizuje u Budvi i javnosti pokaže da srpstvo u Crnoj Gori nije poraženo nego da pruža snažan otpor nasilnoj asimilaciji na svakom mestu a posebno u Boki. Pokušaj da se u prvi plan stavi rasprava o nivou i literarnim uzletima ili padovima našeg snažnog odgovora na šovinističko saopštenje Crnogorske i tema ko je potpisivao a ko davao saglasnost na odredjeni tekst saopštenja samo je pokušaj da se zamaskira i prikrije ovaj ključni problem. Dakle, očigledno je problem srbofobija, a ne homofobija, stoji u saopštenju DF.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (19)

Raca Milosavljevic

15.08.2019. 18:19

... neznam zasto se uposte vlast buni ... primorje nikada nije ni bilo deo drzave Crne Gore ...

Мајстор

15.08.2019. 18:58

Браћо,хвала вам од срца,борите се.Дукљани изроди нећете сломити невесту Јадрана!

Monarch

15.08.2019. 20:52

@Мајстор - Ne znam koliko poznajete primorsku muziku ali Guci uz svo uvazavanje nije mjesto u Novom ili bilo gdje na rivi.

Goran

16.08.2019. 03:00

@Мајстор - Predpostavljam da, za Vase preuzvisene usi, odgovaraju samo Mocart, Betoven ili ti Sopen.

Travis Bickle

16.08.2019. 08:57

@Мајстор - To je kao kada bi rekao da na rivi nema mesta za tehno ili madonu. Može biti, no ovde je suština da se određena muzika kvalifikuje kao širenje nacionalne i verske mržnje. Čista zamena teza.

OBECAJTE SEBI NIKADA VISE CRNA GORA

15.08.2019. 19:02

Zemlja koja se raduje genocidu nad Srbima, zemlja koja slavi etnicko ciscenje, zemlja koja podrzava sve to ne zasluzuje da i jedan Srbin kroci tamo kao turista. Ako imate imalo dostojanstva nikada necete krociti tamo.Poslali su njihovog pretstavnika da slavi etnicko ciscenje Srba u Hrvatskoj.Svakog dana maltretiraju, tuku i ponizavaju Srbe.Svaki zlocin ucinjen Srbima ne procesuiraju.A vi im jos dajete pare i punite im budzet kako bi se kupali u fekalijama?Imajte bar malo dostojanstva prema sebi

СЕРБ

15.08.2019. 20:44

@OBECAJTE SEBI NIKADA VISE CRNA GORA - ЗА СВА ВРЕМЕНА СРПСКА ЦРНА ГОРА! Оставите се те хрватске филозофије лицемерја. Црна Гора је, као и Далмација, српска земља - а државе су пролазне. Управо због достојанства Срби ће у све већем броју и све чешће одлазити и у Црну Гору и у Далмацију.

Bojan Podgorica

15.08.2019. 19:20

Ja sam Srbin iz Crne Gore ali i nisam bas za Gucu na moru. Nisam siguran koliko bi to bila promocija nase kulture a koliko kica i sunda.

zaliv. net

15.08.2019. 20:29

@Bojan Podgorica - Pa ne moras ici ima ko hoce a stvar su zeleli tamosnji ljudi koji se identifikuju kao srbi a nekome to smeta. Nije ovde stvar o ukusu vec i zabranjivanju svega sto je srpsko

СЕРБ

15.08.2019. 19:22

"Гучи", оваквој каква је, није место ни у Србији, ни у Црној Гори! Она није део српског културног идентитета. Тачно је да су се и гусле и трубе користиле на дворовима и светковинама српског средњевековља, али је неприхватљива мутација "трубачке уметности Гуче" у вулгаризацију најниже врсте, која се промовише као национални бренд. Егзит је позитиван пример "претеривања" српске културне политике. "Гуча" се, без конкуренције, налази на њеном другом крају - и зато је овакву треба протерати...

Zeljo

16.08.2019. 00:20

@СЕРБ - U Guci treba neke stvari dovesti u red ali Egzit je jos gori tu se droge proda ko za citavu godinu dana stim mislim da bi Egzit trebalo zabraniti

Анти Антифа

15.08.2019. 20:22

Гуча није србска.То је циганлук најгоре врсте

mile969

16.08.2019. 11:41

Inače glavni protivnik ove manifestacije je partija kojoj je predsednik bivši poslanik skupštine Srbije i profesora koji predaje u Beogradu.

bajo

16.08.2019. 14:50

Moji dobri sunarodnici Crnogorc,Da mi imamo nesto svoje ovg tipa,nesto cime se mozemo pohvaliti vjerovatno Gucu nebi trebalo dovoditi na Jaz.Shvatimo jednom da smo najneobrazovaniji narod u svijetu u svakom pogledu.Ako Slovenci ,Hrvati i mnogi drugi dolaze u Gucu i vole ti srpsku trubu,zasto mi moramo da je mrzimo.Jednostavno,ljubomora.Zasto jedan bolesnik i srbomrzac moze da laje na zvijezde i da mu niko nista ne smije?.E,Crna Goro jadna li si ! Kazu stari " Redom se krave lizu" Samo polako..