ZVANIČNO: Samaseku u Zinshajmu

Vreme čitanja: 1min | čet. 15.08.19. | 16:17

Hof dobio najskuplje pojačanje u istoriji kluba

Dva dana otkako je najavljen još jedan veliki posao Hofenhajma stigla je potvrda, ozvaničenje! Novi vezista kluba iz Zinshajma postao je Diadi Samaseku (23). Talentovani vezista iza sebe ima tri vrlo dobre sezone u dresu RB Salcburga, tokom kojih je privukao pažnju velikog broja ozbiljnih klubova. Na kraju, najbrži i najuporniji bili su čelni ljudi Hofa i za "svega" 14.000.000 evra obezbedili potpis ovog momka. 

Izgledalo je tokom juna, dok je prodavao redom (Demirbaj, Šulc, Amiri, Žoelinton), da je izgubio kompas, međutim mladi i vrlo uspešni direktor Hofenhajma Aleksandar Rozen u veoma kratkom roku uspeo je da pokrpi gotovo sve "rupe" nastale brojnim odlascima. Ozbiljan novac koji je klub zaradio (blizu 120.000.000 evra od svih tih transfera) uložio je u Ihlasa Bebua, Roberta Skova, Sebastijana Rudija (pozajmica) i evo sada Diadija Samasekua, najskuplju akviziciju u istoriji kluba. 

Izabrane vesti

Reč je o igraču koga bi sasvim izvesno dovela Borusija iz Dortmunda da je Julijan Vajgl, kako je planirano u jednom momentu, napustio Vestfalen. Pratili su ga i Olimpik iz Marselja, ranije i Lester, pa i Pari Sen Žermen i Milan. Dovoljno za "skicu" njegovog potencijala...

Samasekua su i ovdašnji ljubitelji fudbala dobro upamtili iz mečeva Salcburga i Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona prošle godine. On bi u dresu Hofenhajma trebalo da odmeni Kerima Demirbaja, mada na prvi pogled deluje da nema baš taj nivo kreativnosti. 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara