Marinković: Kada je ponuda Valensije stigla nisam oklevao da je prihvatim

Vreme čitanja: 1min | čet. 15.08.19. | 13:07

"Radi se o velikom klubu", ističe doskorašnji košarkaš crno-belih

Vanja Marinković je stigao u Valensiju i bio je dočekan od strane novinara koji su želeli da saznaju njegove prve utiske.

Doskorašnji igrač Partizana će tako igrati prvi put van okvira Srbije, nastupaće u po mnogima najjačoj ligi u Evropi i imaće priliku da napreduje i usavršava se. Potpisao je ugovor na dve godine uz jednu godinu opciono.
"Veoma sam uzbuđen što sam stigao u Valensiju. Posebna je stvar za mene što sam napravio iskorak u karijeri. Ovo je prvi put da napuštam Srbiju. Igraću u velikom klubu i u velikom takmičenju kakvo je Evroliga, ali i Endesa liga. Veliki je izazov i ne mogu da dočekam da počne", rekao je Marinković koji je u avionu sreo saigrača Majka Tobija.

Izabrane vesti

Razmenili su utiske...
"Sreo sam Tobija u avionu, porazgovarali smo malo. Utisci su odlični. Znam i Abaldea još kada sam bio na medicinskim pregledima. Imam osećaj da su svi spremni za start veoma zahtevne sezone".

Marinković je istakao da je timski cilj da Valensija ima što više pobeda, a da na ličnom planu želi da unapredi igru.
"Kada je ponuda Valensije stigla nisam oklevao da je prihvatim. To je veliki klub, sa velikom istorijom. Brojni srpski igrači su igrali ovde i rekli su mi da je ovo dobar korak za moju karijeru", rekao je Marinković.

Dres Valensije su između ostalog nosili i Vladimir Lučić, Vule Avdalović, Marko Marinović, Nemanja Nedović, Marko Kešelj, Duško Savanović...

FOTO: Printskrin


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara