Vlada Srbije nema podatke o letovima sopstvenog aviona do Skijatosa i Tunisa 1Zgrada Vlade Srbije Foto: Bojan Cvejić

Generalni sekretarijat Vlade Srbije ne poseduje podatke u koju svrhu je korišćen državni avion za letove do Skijatosa i Kartagine, prenosi N1.

„U vezi za Vašim zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja koji ste juče, 15. avgusta 2019. godine uputili elektronskom poštom predsedniku Vlade, ovim Vas obaveštavamo da Generalni sekretarijat, kao stručna služba Vlade, ne poseduje informacije koje ste tražili, odnosno ne poseduje podatke u koju svrhu je korišćen državni avion za letove do Skijatosa u Grčkoj 15. i 16. jula 2019, kao i podatke u koju svrhu je korišćen državni avion za let za Kartaginu u Tunisu 27. jula 2019. Sledstveno tome, i ostali traženi podaci nisu poznati Generalnom sekretarijatu“, navodi se u odgovoru Generalnog sekretarijata na upit N1.

Sekretarijat je uputio medije da podatke o letovima državnog aviona zatraže od Avio-službe Vlade.

Podsetimo, državni avion u vlasništvu Vlade Srbije početkom meseca leteo je u tursku Antaliju dvaput, najpre petog, a potom 12. avgusta, oba puta se vraćajući u Beograd istog dana.

Šef riplomatije Ivica Dačić kazao je da je on putovao u Antaliju, na sastanak sa turskim ministrom Mevlutom Čavušogluom, sa kojim se, međutim, susreo dan pre pomenutog leta – 11. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari