Španija ponudila da primi neke od migranata

Španija je ponudila da primi neke od oko 150 migranata sa broda za spasavanje koji je Italija onemogućila da pristane, saopštile su danas vlasti u Rimu.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.08.2019.

12:35

Španija ponudila da primi neke od migranata
Foto: EPA-EFE/FRANCISCO GENTICO/OPEN ARMS HAND

Brod se danas nalazi u italijanskim teritorijalnim vodama, rekla je portparolka operatera španske dobrotvorne organizacije "Proaktiva otvorene ruke", preneo je Rojters.

Njegovi putnici su na brodu, od kada su ih pokupili na Sredozemnom moru početkom avgusta.

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini odbio je da im dozvoli da se iskrcaju, ali je rimski administrativni sud presudio juče da brodu treba da bude dozvoljeno da uđe u italijanske teritorijalne vode.

Italijanski premijer Đuzepe Konte izjavio je da je Španija izrazila spremnost da primi pojedine migrante kada se iskrcaju.

Španska vlada nije komentarisala vest, ali je dnevnik "Pais" izvestio pozivajući se na tri neimenovana izvora da će Španija primiti određeni broj migranata.

List je naveo da tek treba da bude utvrđen tačan broj migranata koje će Španija primiti, u okviru šireg sporazuma sa Francuskom, Nemačkom i drugim zemljama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: