Кућа Добрих Вести

Login

Лира Вега у КЦ Граду у "биг банд" формацији

Оцените овај чланак
(1 Глас)

ligavergjaЛира Вега Биг Банд наступиће у петак, 16. августа у башти Културног центра Град, Градској башти.

 

Бенд ће наступити у саставу: Владимир Ђорђевић, Зоја Боровчанин, Душан Петровић и Дејан Вучетић Вуча.

 

Биће ово акустична изведба песама са прва три албума (Лира Вега (2004.), Срећа и љубав (2009.), Духови (2015.)), као и премијера неколико нових песама са албума у настајању, који носи радни назив „Последице рада“.

 

Лира Вега је београдски бенд који чине Владимир Ђорђевић и Зоја Боровчанин. Бенд има 3 објављена албума и мноштво наступа у Србији, региону и Европи, као и неколико локално и регионално релевантних награда. Лира Вега је бенд састављен од људи који бесконачно воле музику. Музика је стална тема, немир и подстицај. Концертно активни, стално у потрази за “звуком”, Лира Вега орбитира на београдској сцени преко 20 година. Иако се базично сврстава у рок музику, звук, бенда је зачињен многобројним утицајима, а међу слојевима се чује све од Aerosmitha до Slu Stonea. Оно што је константа везана за звук бенда Лира Вега је “модерност” – па тако бенд увек успева да буде једном ногом у свемиру.

 

Иако никада у маркетингу и увек са довољно пара у џепу, бенд Лира Вега исписује рецепте за успех, за које само треба наћи тајни код. Као што су добронамерни гласници рекли: ”Бенд Лира Вега потврђује своје место, а то је бескомпромисна алтернатива, отпевана и изведена на јединствен начин уклапања, чини се, супротних ствари. Поп, рок, електроника, маестрална гитара и препознатљив вокал. Евергрин психоделија”.

 

“Београдски бенд који са пуним правом позајмљује име ове звезде и њеног сазвежђа, показао је да и те како има сопствени прстен звезданог праха који се, на овај или онај начин увукао у поре домаће поп сцене.”

 

”Лира Вега се сат времена обрушавала на рампу, расплићући фронт скрштених руку. Зоја не наступа, већ бином управља као пиратским бродом или авионом са четворочланом посадом”.

 

“Савршени спој извођачког умећа Владимира Ђорђевића и магије коју извлачи из својих гитарских ефеката одвешће у свемир свакога ко буде имао прилику да чује овај бенд уживо.”

 

Ко се буде одлучио на заплитање са Лира Вега Биг Бендом, нека спреми 500 РСД, колико ће бити улаз на вратима, а концерт ће почети тачно на време, односно око 21 час.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 15 август 2019 12:50

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија