Humanitarni tiket u podne: Emir Bekrić tipuje za lečenje dečaka Martina Anovića

Vreme čitanja: 4min | čet. 15.08.19. | 12:00

Atletičarske sigurica partije sa AZ Alkmarovim pojačanim prelazom preko Mariupolja

Trkom po MOZZART kvotu 6,77. Ko će to brže od Emira Bekrića, sve preko pet parova s kojima dolazimo do potencijalnog dobitka 67.700 dinara koje naš današnji igrač usmerava ta lečenje četvorogodišnjeg Martina Anovića iz Obrenovca, obolelog od zloćudne aplastične anemije. Mališan se u ovom momentu s ocem Milošem nalazi na lečenju u Italiji, a mi mu želimo brz oporavak, šaljući mu daleko znanu MOZZARTOVU plemenitu energiju koju iz dana u dan nesebično delimo putem „Humanitarnog tiketa u podne“. Kolika je ta energija znaju mnoge organizacije, institucije i pojedinci kojima smo do sada pomagali, a na čije adrese smo do ovoga momenta prosledili ukupno  13.254.290 dinara.

Idemo Emire, jer tvoja specijalnost su trke na 400 metara sa preponama, što je u ovom momentu uporedivo jedino sa pet parova kvalifikacija za Ligu Evrope, koje ćeš nadamo se sa lakoćom preskočiti.

Izabrane vesti

Krećemo s mečom SPARTAK MOSKVA – TUN. Moskovljani iz prve utakmice imaju kapital od 2:3. Dakle, ni malo ni mnogo, da bi Švajcarcima mogli da dozvole previše. Biće gusto, jer Tun je u prvom meču imao loptu u svojim nogama, odnosno terensku premoć, pa i 14 šuteva ka golu rivala od kojih je četiri išlo u okvir.

„Igram jedinicu na Spartak“.

Idemo na AEK – UNIVERZITATEA. Grci imaju 2:0 iz prve utakmice, pa Rumuni moraju da zaigraju vrlo otvorenih karata. Istina, imala je i Univerzitatea svoje šanse, a osnovna stvar, odnono koncepcijski problem po njih odnosi se na prepuštanje nadmoći, odnosno poseda lopte Grcima. Rumuni su nakon ovog meča poraženi od Sepsija sa 0:1, što je evidentan dokaz malaksalosti koja bi mogla da ih eliminiše bez nekog značajnog otpora, pa i rezultatske napetosti na revanš meču.

„Igram jedinicu na prvom paru“, reče Emir, juniorski rekorder Srbije u disciplini 110 metara sa preponama iz 2008.

Sledi utakmica AZ ALKMAR – MARUPOLJ. Holanđanima se nije dalo na prvoj utakmici. Imali su posed lopre, šuteve ka golu, baš sve, ali nisu postigli cilj. Bilo je 0:0, pa sada kod kuće moraju da pokušaju da doakaju Ukrajincima koji su objetivno slabiji. Mariupolj će pokušati da se brani, možda iz prekida ili neke zgodne situacije da pokuša nešto više, ali će teško nešto uraditi s obzirom da ni kod kuće nije pokazao ništa što bi se objektivno moglo nazvati pretnjom po AZ Alkmar.

“Kombinujem prelaz sa golovima, odnosno igram 1-1&2+”

Emir Bekrić zatim prelazi na utakmicu PSV – HAVESUND. Domaći PSV je dobio prvu utakmicu, ali daleko od toga da je dominirao na prvom meču. Podeli li su posed lopte na pola, a havesund nije ni jednom šutirao u okvir gola. Međutim, PSV je to učinio pet puta, pa će Havesundu biti jako teško da uradi bilo šta na revanšu, s obzirom da ovaj klub u Evropi, ali ni u Norveškoj nije slavio od početka meseca.

“U ovoj prilici 1&3+”, zaključio je atletičar koji je na EP za mlađe seniore 2011. u Ostravi osvojio bronzanu medalju, da bi  na Univerzijadi iste godine je u polufinalnoj trci oborio državni rekord star 23 godine na 400 metara sa preponama.

On se danas nalazi pred poslednjom igračkom preponom u MOZZART izazovu. Izabrao je Emir Bekrić da zaigra na par ESPANJOL – LUCERN. Domaći Espanjol ima 3:0 iz prve utakmice, a Lucern obavezu, koja naspram poslednjih izdanja više liči na terijku stavku, nego na mogućnost. Jednostavno, Španci su dominirali, a mogli su i do žešće pobede, jer 11 šuteva u okvir su cifra koja je kladilački mogla da izazove i najjače igre na golove. Pošto se sada igra u Španiji, realno je da sve krene na konto Espanjola, možda i Lucernovog rezultatskog debakla.

„Zaključujem tipovanje jedinicom“.

Toliko od Emira Bekrića u bet analizi, nakon čije odluke da zaključi igu s ovim parom prelazimo na najbitnije crtice iz njegove sportske biografije.

Na Evropskom prvenstvu u Helsinkiju 20112 godine osvojio srebro u trci na 400 metara sa preponama. Bekrić je na ovaj način postao prvi srpski atletičar koji je osvojio medalju na Evropskim prvenstvima na otvorenom. U polufinalnoj trci Bekrić je oborio nacionalni rekord sa 49,37 sekundi.

Učestvovao je na Mediteranskim igrama u Mersinu 2013. godine i pobedio postigavši, rekord igara i novi nacionalni rekord 48,83 sekunde. Nedugo zatim učestvovao je i na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore, gde je sa vremenom od 48,76 osvojio zlato i postavio novi državni rekord. Iste godine je na SP u Moskvi, postavio je državne rekorde u polufinalu i finalu, kao i najbolja vremena sezone za takmičare iz Evrope, došavši do bronzane medalje. EAA mu je dodelila priznanje zvezda u sponu, kao najboljem mladom atletičaru. U decembru 2013. godine Atletski savez Beograda ga je proglasio za najboljeg atletičara godine.

Impresivna biografija, što nas posebno interesuje, budući da je Bekrić visoko uzdigao našu nacionalnu zastavu na atletskim takmičenjima. Nadamo se da će i Orlovi učiniti isto. MOZZART je uz njih kao ekskluzivni beting partner Košarkaškog saveza Srbije. Dakle, svim srcem smo uz Orlove na Mundobasketu, ali i uz fudbalere, budući da smo kao regionalni gigant u oblasti sportskog klađenja stali rame uz rame sa FSS-om, ali i FK Crvena zvezda.

Toliko o tome, navijaćemo bodro, pa Bekrića podsećamo i na veliki MOZZART projekat revitalizacije košarkaških terena širom Srbije pod nazivom „100 terena za jednu igru“. Naš današnji plemeniti kladilac silom pozicije uzornog sportskog radnika zna bukvalno sve na tu temu, pa ga nismo zadržavali. Ostalo je da DONESE ODLUKU namenjenu Republici Srpskoj.

PLEMENITI BET INFO – REPUBLIKA SRPSKA

Emir Bekrić će na plemenitom tiketu u RS, s istom igračkom kombinacijom kao i u Srbiji potencijalni dobitak proslediti na adresu Humanitarne organizacije "Budimo ljudi" iz Banja Luke. MOZZART kvota je dakle ista, i iznosi 6,77,  a potencijalni dobitak zaračunat je na osnovu svakodnevne kompanijske uplate od 50 konvertibilnih maraka.

* Kvote prikazane u rubrici, bile su aktuelne u trenutku tipovanja i podložne su promenama

PIŠU: Miloš MILIĆ i Đurđe MEČANIN


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara