Do čvrstog stomaka i oblikovane zadnjice uz samo 3 vežbe

by | avgust 15, 2019

Osnovni fitness cilj svake od nas definitivno su oblikovana zadnjica i čvrst stomak, a da bismo to postigli, neophodno je da redovno vežbamo, a za ove zahtevne regije tela, ključne su 3 vežne, koje moraju biti sastavni deo svakog našeg treninga.

1. Čučnjevi

Najefikasnija vežba za podizanje i oblikovanje zadnjice definitivno su čučnjevi. Pravilno se izvode, tako što zadnjicu izbacujete iza listova i spuštate je dole, pri čemu nema potrebe da se spuštate preduboko, kako ne biste previše izbacili kolena napred. Kolena moraju ostati u visini nožnih prstiju, kako biste potpuno pravilno izbeli ovu vežbu.

2. Iskorak

Iskorak je jedna od najefikasnijih vežbi za oblikovanje zadnjice i nogu, a podjednako je efikasna i kada je ubrzavanje metabolizma u pitanju. Početna pozicija za ovu vežbu je uspravan stav iz kog iskoračite napred jednom nogom i to tako da koleno držite pod pravim uglom. Leđa držite pravim i naizmenično radite iskorak jednom pa drugom nogom.

3. Plank

Izdržaji su pored trbušnjaka najefiksanija vežba za učvršćivanje stomačnih mišića. Pozicija planka je slična poziciji skleka, samo što se u ovom slučaju umesto na dlanove oslanjate na podlaktice. Kako biste zauzeli pravilan položaj potrudite se da vam laktovi i ramena budu u istoj visini. Kada zauzmete početnu poziciju trudite se da vam celo telo bude potpuno pravo. Vreme prosečnog izdržaja je oko 30 sekundi, ali bi poželjno bilo da tokom treninga uradite nekoliko ponavljanja.

Foto: GettyImages

Trening od svega 7 minuta za savršeno oblikovane noge

Tagovi:

top