Nema greške za Guangdžou, Tijanđin Tjenhai i Šenhua biju bitku za opstanak

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.08.19. | 08:50

Na programu još četiri utakmice 22. kola kineske Superlige

Šangaj SIPG je juče u toku dana bez ikakvih problema savladao Tijanđin Tedu, Dragan Stojković - Piksi je zajedno sa Guangdžou R&F-om doživeo pravi debakl na gostovanju slabašnom Šenženu, a Hebei je pronašao bodove spasa protiv fenjeraša Peking Ženhea. Bilo kako bilo, danas nas očekuje nastavak veoma interesantnog kola u Kini, a na programu su četiri utakmice.

Peking Guan se i dalje može smatrati pretendentom na titulu, iako se trenutno nalazi miljama daleko iza prvoplasiranog Guangdžou Evergrandea. Tim iz prestonice Kine izgubio je korak za liderom u prethodnom kolu kada je u direktnom okršaju na svom stadionu ubedljivo poražen rezultatom 3:1. Ipak, još osam je kola do kraja šampionata, pa se u Guanu ipak nadaju da još ništa nije gotovo.

Izabrane vesti

Ovaj tim danas očekuje izuzetno teško gostovanje protiv Daljena koji je samo jednom izgubio na poslednjih deset utakmica u svim takmičenjima. Sa druge strane, Peking ima svega jedan trijumf na poslednjih pet utakmica i u velikom je problemu kada govorimo o pronalasku adekvatne forme.

Ali međusobni skor nam govori nešto potpuno drugačije. Daljen je prema statistici gotovo redovna mušterija ekipe iz Pekinga. Guan je slavio na poslednjih šest utakmica protiv današnjeg rivala, od toga dva puta na gostujućem terenu. Videćemo da li danas dolazi do prekida ove impozantne serije.

Evergrande je izgleda jasno žrtvovao Kup Kine kako bi se u potpunosti posvetio prvenstvu i to im se za sada maksimalno isplaćuje. Ekipa koju sa klupe predvodio Fabio Kanavaro nezadrživo grabi ka novoj tituli u kineskom šampionatu. U ovom takmičenju su poslednji poraz doživeli sada već davnog 4. maja kada su na domaćem terenu poraženi od Peking Guana minimalnim rezultatom. Od tada se nalaze u seriji od 14 mečeva bez poraza u Superligi, a od te cifre 13 čine pobede.

Njihov rival, Čungćing, nema neki preterani motiv na današnjoj utakmici. Nalazi se udobno smešten u sredini tabele, bez mogućnosti da se uključi u borbu za plasman u Ligu šampiona Azije, a i poprilično udaljen od borbe za opstanak.

Čungćing nikada nije uzeo ni bod na stadionu Guangdžoa, a u nekoliko navrata doživeo je i veoma teške poraze. Tako je prethodne sezone bilo čak 5:0, mada se kao najubedljiviji debakl vodi onaj iz 2015. godine kada su današnji gosti morali kući sa čak sedam pogodaka u mreži.

Tijanđin Tjenhai i Šangaj Šenhua igraće veoma važan okršaj na drugom kraju tabele. Ova dva tima razdvaja samo pet bodova, a domaćin se trenutno nalazi ispod crte. Pobedom bi, ipak, preskočio Šenžen i tako se bar do narednog kola našao van opasne zone.

Zanimljivo je da se i jedni i drugi nalaze u sasvim dobroj formi, pošto nisu izgubili na po četiri poslednje odigrane utakmice. Šenhua ima tri pobede i remi, dok Tjenhai ima baš suprotno, tri nerešena ishoda i trijumf.

I ovde nam statistika sugeriše da je pobedi bliži domaćin, pošto Šangaj Šenhua nije došao do pobede protiv današnjeg rivala na poslednjih pet direktnih okršaja. Večerašnji domaćin tako ima tri trijumfa, a dva puta je bilo nerešeno.

Za kraj, duel bez apsolutno ikakvog rezultatskog značaja odigraće Vuhan Zal i Šangdong Luneng. Domaćini su upali u manju krizu rezultata, pošto nisu slavili na minulih pet utakmica, ali se nalaze daleko od bilo kakve opasnosti. Sa druge strane, Šangdong je tim koji se nalazi najbliže vodećoj trojci, ali je situacija takva da ne postoji ni teoretska šansa da se uključi u borbu za plasman među najbolja tri.

Vuhan nije slavio protiv Šandonga još od 2007. godine, a večerašnji gost je od tada vezao šest uzastopnih poraza. Ruku na srce, nisu se tako često sastajali, pošto je Vuhan tek ove godine ponovo ušao u prvu ligu.

POGLEDAJTE KAKAV JE TIKET ZA VIKEND SASTAVIO ĐOTA

KINA 1 - 22. KOLO

Utorak

Đijangsu Suning - Henan 3:0 (0:0)
/Eder 47, Teišeira 66, Pengfei 80/             

Sreda

Šangaj SIPG - Tijanđin Teda 5:1 (1:1)
/Venđun 10, Arnautović 48, Šenglong 71, Hujkag 85, Ahmedov 90 – Vagner 18/

Peking Ženhe - Hebei 1:2 (1:1)
/Fernandez 28 – Laveci 33pen, Suešeng 79/

Šenžen - Guangdžou R&F 4:0 (1:0)
/Sousa 45pen, 94, Mari 54pen, Čao 90/

Četvrtak

13.35: (1,10) Guangdžou Evergrande (9,00) Čungćing (16,0)
13.35: (2,70) Tijanđin Tjenhai (3,30) Šangaj Šenhua (2,45)
13.35: (3,10) Vuhan Zal (3,30) Šangdong Luneng (2,20)
13.35: (2,90) Daljen Jifang (3,30) Peking Guan (2,30)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara