NAJAVA DANA (četvrtak, 15. avgust): Partizan overava Malatiju, Evropa je na tapetu... Nole igra u Sinsinatiju

Vreme čitanja: 4min | čet. 15.08.19. | 08:07

Pogledajte šta nam sve na igrački meni servira sportski četvrtak

MALATIJA – PARTIZAN, 19.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu Evrope)

Bolje što Savo Milošević nije zadovoljan igrom, odnosno remijem protiv Napretka, nego da se Parnom valjku neozbiljnost obije o glavu protiv Malatije. Istina, kapital je 3:1 iz Humske, ali ne treba biti baš ohol, pa verovati da će najave iz Malatije o igri sustizanja našeg tima biti samo puko šepurenje. Ako uzmemo u obzir Sumu, Asana, Sadika, deluje potpuno nerealno da Malatija može sačuvati mrežu, budući da oni nemaju luksuz taktičkog nadigravanja, već im je napad jedina šansa. Jasno je čemu to može da vodi, budući da im defanziva nije jača strana.

Izabrane vesti

N. ĐOKOVIĆ – KARENJO BUSTA, 01.05
(Tenis, ATP Sinsinati)

Pablo Karenjo Busta je uspeo da preko kvalifikacija stigne do treće runde, odnosno duela prvim nosiocem. Španac je nakon žestoke bitke eliminisao Džona Iznera sa 2:1. Đoković je ipak nešto drugo, pa imajući u vidu rutinskih 7:5, 6:1 protiv Sema Kverija, ne bi trebalo očekivati neku naročitu  teskobu u igri, niti neizvesnost po pitanju otpora koji bi sada mogao da pruži 53. teniser sveta.

SPARTAK MOSKVA – TUN, 18.45
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu Evrope)

Spartak je u Švajcarskoj bio bolji (3:2), a iako je sezonu u domaćem prvenstvu počeo neubedljivo (dve pobede, dva remija i poraz) pred svojim navijačima gubio je samo dva puta na poslednjih deset mečeva. Tun je posle četiri kola u domaćem prvenstvu ostvario samo jedan trijumf, na strani igra promenljivo, ali uglavnom uspeva da postigne gol. Biće ovo verovatno još jedan neizvestan duel.

BATE BORISOV – SARAJEVO, 19.00
(Fudbal, kvalfikacije za Ligu Evrope)

Domaćin je u sjajnoj formi. Od poslednjih 13 mečeva u svim takmičenjima izgubio je samo jedan i to od Rozenborga u gostima. Na Borisov Areni od poslednjih deset duela poražen je samo u jednom. Gosti su od deset prethodnih utakmica dobili četiri, a uz problem sa postizanjem golova tu su i neubedljiva gostovanja. Dobili su samo tri od poslednjih deset. Susret u Sarajevu završen je pobedom Belorusa od 2:1 i teško da će sada propustiti priliku da posao završe do kraja.

ZRINJSKI – MALME, 19.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu Evrope)

Malme je očekivano prvi duel u svom gradu dobio sa 3:0. Pred Zrinjskim je sada nemoguća misija, treba da postigne četiri gola i ne primi nijedan kako bi prošao dalje, a iako kod kuće ne igra loše ipak nije imao prilike da odmeri snage sa ekipom poput Malmea. 

ARIS – MOLDE, 20.30
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu Evrope)

Molde je prvi susret dobio sa ubedljivih 3:0, a iako je Aris imao skoro jednak broj upućenih lopti ka golu Norvežana njegovi šutevi bili su daleko od preciznih. Grci su svakako neugodan protivnik za bilo koji gostujući tim, međutim Molde je svakako ozbiljniji protivnik od onih koje je Aris dočekivao prethodnih nedelja. To naravno ne znači da će Molde moći da bude opušten jer će Grci krenuti u napad od samog starta.

ABERDIN – RIJEKA, 20.45
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu Evrope)

Rijeka ide da overi 2:0 iz prve utakmice. Pričuvali su se u HNL-u, ali poraz od Gorice nije nešto što treba da ih brine. Mogao bi ih radovati Averdinov poraz od Sent Mirena, jer evidentno je da Škoti ulaze u minus fazu. Iako je na prvoj utakmici posed lopte dva tima bio izjednačen, jasno je da Rjeka imala više šansi. Sada će zaigrati taktički, a Aberdinu nema povlačenja. Od starta će morati da zaigra na sustizanje rezultata, što Hrvatima može da otvori prostor za brzu transformaciju iz odbrane u napad, možda i zlata vredan gol, koji bi Škotima skoro pa presudio. 

ESPANJOL – LUCERN,  21.00
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu Evrope)

Domaći Espanjol ima 3:0 iz prve utakmice, a Lucern obavezu, koja naspram poslednjih izdanja više liči na terijku stavku, nego na mogućnost. Jednostavno, Španci su dominirali, a mogli su i do žešće pobede, jer 11 šuteva u okvir su cifra koja je kladilački mogla da izazove i najjače igre na golove. Pošto se sada igra u Španiji, realno je da sve krene na konto Espanjola, možda i Lucernovog rezultatskog debakla.

AZ ALKMAR -  MARIUPOLJ, 20.30
(Fudbal, kvalifikacije za Ligu Evrope)

Holanđanima se nije dalo na prvoj utakmici. Imali su posed lopre, šuteve ka golu, baš sve, ali nisu postigli cilj. Bilo je 0:0, pa sada kod kuće moraju da pokušaju da doakaju Ukrajincima koji su objetivno slabiji. Mariupolj će pokušati da se brani, možda iz prekida ili neke zgodne situacije da pokuša nešto više, ali će teško nešto uraditi s obzirom da ni kod kuće nije pokazao ništa što bi se objektivno moglo nazvati pretnjom po AZ Alkmar.

AEK – CS UNIVERZITATEA, 20.00
(Fudbal,kvalifikacije za Ligu Evrope)

Grci imaju 2:0 iz prve utakmice, pa Rumuni moraju da zaigraju vrlo otvorenih karata. Istina, imala je i Univerzitatea svoje šanse, a osnovna stvar, odnono koncepcijski problem po njih odnosi se na prepuštanje nadmoći, odnosno poseda lopte Grcima. Rumuni su nakon ovog meča poraženi od Sepsija sa 0:1, što je evidentan dokaz malaksalosti koja bi mogla da ih eliminiše bez nekog značajnog otpora, pa i rezultatske napetosti na revanš meču.

FOTO: MN Press


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara