Povratak autoriteta

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.08.19. | 08:03

Partizan u specifičnoj situaciji brani beogradskih 3:1 u revanšu Lige Evrope protiv Malatije (19.00, RTS 1)

Još 90 minuta deli fudbalere Partizan od plasmana u plej-of za Ligu Evrope i borbu za evropsku jesen, a sve u crno-belom taboru podređeno je samo jednom cilju - izbacivanju Malatije. Partizan će večeras u srcu istočne Anadolije (19.00, RTS 1) čuvati beogradskih 3:1 i pokušati da popravi opori utisak koji je ostavio minulog vikenda u Kruševcu u prvenstvenom duelu.

Gubitkom dva boda protiv Napretka tim Sava Miloševića je platio cenu pripreme za revanš Lige Evrope i pokazao da ipak još uvek ne može da prijušti sebi taj luksuz da igra bez najboljih i pobeđuje. Dva lica su pokazali crno-beli u dva različita poluvremena i valjda uvideli i sami da bez Sume, Asana i Sadika nema ni ubojitog ni opasnog Partizana.

Izabrane vesti

Zato će im glavni zadatak na Malatija Areni večeras biti povratak autoriteta.

Autroriteta i karaktera koji ih je krasio pre Kruševca, jer je već posle prvog kiksa (ako se remi s Napretkom može tako okarakterisati) armija navijača opet počela da sumnja u projekat koji je tokom leta pokrenuo trener Milošević. Svestan je i sam kormilar crno-belih da mora da drži fokus igrača na maksimumu jer Malatija i pored rezultatskog deficita iz prvog meča nema nameru da se preda.

Videli smo i u Beogradu koliko je turski tim opasan u pojedinim trenucima, posebno kod prekida kada robusni defanzivci opasno dejstvuju u šesnaestercu rivala, pa nema sumnje da će biti posla večeras i za iskusnog golmana Stojkovića. Ali, i Partizan će imati svoje adute.

Svestan da ne mora da žuri, crno-beli tim bi mogao i morao da iskoristi sve kvalitete Takume Asana koji je za 45 minuta meča u Beogradu pokazao da će biti vrhunsko pojačanje. Gol i iznuđeni penal, plus nekoliko opasnih izleta posle brzih kontri, ukazali su se u letnjoj kišnoj večeri u Humskoj kao novitet koji bi mogao da bude od presudne važnosti za Partizan ove sezone, posebno u Evropi gde su ovakvi igrači na ceni.

Važnu rolu imaće i preporođeni plejmejker Sejduba Suma koji je u prvom meču prikazao ono što se dve godine s nestrpljenjem iščekivalo, lucidan pas i golgeterski njuh, a ako sa njima dvojicom i Umar Sadik i Bambi Tošić budu u pravom pobedničkom modusu i ponove partiju iz drugog poluvremena navijači Partizana ne bi trebalo da imaju razloga za strah. Štaviše, mogli bi ponovo da uživaju.

Ni sam trener Milošević ne krije da najviše očekuje od napadačkog dela. Uostalom, i sam je na konferenciji za medije uoči revanša izjavio da „i da hoće njegov tim ne zna da se brani“ i to dovoljno govori o karakteru ove generacije Partizana. Dakle, maksimalna ofanziva. Svestan je Savo sa toliko utakmica u nogama da ne treba ići ni glavom kroz zid (mada je to u karijeri često sam činio kao igrač), i da je potrebno biti strpljiv.

Njegov Partizan sigurno ima evropski kvalitet i treba tako da se ponaša i u Malatiji. Treba da nastavi da igra onako kako je igrao pre sedam dana u Humskoj, da pobedi i pošalje snažnu poruku narednom rivalu (verovatno Moldeu) da ne planira unapred još jedan pobednički pohod na Beograd, jer će ga tamo u plej-ofu dočekati znatno bolja crno-bela „paklena mašina“.

Naravno, važno je da je Milošević još malo podmaže i dotera za šta će mu poslužiti i večerašnji duel, ali nema sumnje da će u danima odluke i visokog napona koji slede novi Partizan biti spreman da napravi novi iskorak i pečatira jesen u Evropi.  

Kvalifikacije za Ligu Evrope: Malatija - Partizan (19h, RTS)  /prvi meč 1:3/
Stadion: Malatija Arena
Kapacitet: 25.745
Sudija: Kris Kavano

MALATIJA (4-2-3-1): Farnole - Čebake, Mina, Akbaš, Kaš - Jildirim, Jalčin - Tore, Giljerme, Fofana - Jahović

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Šćekić, Zdjelar – Tošić, Suma, Asano – Sadik

FOTO: Star Sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara