Stjuardesa preminula od malih boginja

Izraelska stjuardesa preminula je nakon nekoliko meseci hospitalizacije jer se zarazila virusom malih boginja, saopštilo je izraelsko ministarstvo zdravlja.
Stjuardesa preminula od malih boginja
Foto: Pixabay
Četrdesettrogodišnja Rotem Amitai, majka troje dece, primljena je u bolnicu u martu nakon što je doputovala avionom iz Njujorka. Ona je bila vakcinisana protiv malih boginja samo jednom, umesto dva puta, kako se preporučuje.
 
Ministarstvo je navelo da je njeno stanje bilo pogoršano encefalitisom i imuni sistem joj je kolabirao, ali nije objavilo da li se stjuardesa zarazila malim boginjama tokom leta.
 
Međutim, "Džeruzalem post" piše da je ona bila u kontaktu sa zaraženim putnikom i navodi da je avion izraelske kompanije EL AL, LY 002, poleteo sa međunarodnog aerodroma Džon F. Kenedi 26. marta i sleteo u Tel Aviv narednog dana. Stjuardesa je nekoliko dana kasnije primljena u bolnicu i potom pala u komu.
 
Broj obolelih od malih boginja se skoro utrostručio od januara u poređenju sa istim periodom prošle godine, objavila je u utorak Svetska zdravstvena organizacija (SZO). nTo je najveći broj obolelih od 2006.
 
Izraelska avio-kompanija EL AL je saopštila da je nastojala da se svi članovi avio-posada vakcinišu kada se saznalo da se stjuardesa razbolela.
 
SZO upozorava da sve više ljudi to odbija između ostalog iz verskih razloga.
 
U zapadnim zemljama protivnici vakcinacije tvrde da postoji veza između vakcine protiv malih boginja i autizma. SZO je više puta to negirala.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Norveška povećava vojnu pomoć Ukrajini

Norveška će ove godine vojnu pomoć Ukrajini povećati za sedam milijardi kruna (oko 590 miliona evra), na 22 milijarde kruna (1,9 milijardi evra) - najavio je danas premijer Jonas Gar Store.

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.