KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Nikolić: Nema opravdanja za sramotno izdanje

Po završetku derbija 3. kola Prve lige Srbije između Radničkog 1923 i vranjskog Dinama (0:4), u prostorijama kluba sa „Čika Dače“ održana je konferencija za medije na kojoj su govorili trener domaće ekipe Dejan Nikolić i glavni strateg gostiju iz Vranja Uroš Kalinić.

Šef struke Dinama Uroš Kalinić bio je prezadovoljan igrom i ubedljivom pobedom svoje ekipe na prvom gostovanju u sezoni. Vranjanci su sa ova tri boda zadržali čelnu poziciju na tabeli i napravili značajan korak u borbi za povratak u Super ligu Srbije.

– Odigrali smo jednu jako dobru utakmicu, koja je za nas imala veliku važnost. Bili smo agresivni, strpljivi i taktički disciplinovani, baš kao što smo se i dogovorili u pripremi utakmice. Posle prva dva kola, gde smo igrali protiv defanzivnije orijentisanih ekipa, očigledno da nam je prijalo što smo konačno naspram sebe imali protivnika koji ima želju da se nadigrava. Još jednom bih čestitao mojoj ekipi na dobro odigranoj utakmici, a Radničkom 1923 želim puno sreće u nastavku sezone. – poručio je trener pobedničke ekipe.

Trener Radničkog 1923 Dejan Nikolić pohvalio je igru protivničke ekipe, a kao glavne razloge ubedljivog poraza njegovog tima istakao je nedisciplinu i neodgovornost.

– Dinamo nam je bez sumnje održao čas fudbala. Odigrao je ovu utakmicu disciplinovano, taktički zrelo i jednostavno, za razliku od nas. Mi smo, upravo znajući kvalitete rivala, u pripremi utakmice zahtevali od naših igrača da odigraju disciplinovano, agresivno i strpljivo, ali oni to nisu ispoštovali na terenu. Mislim da smo do prvog gola Dinama, koji je posledica jedne katastrofalne greške, bili egal na terenu, budući da se ništa specijalno nije dešavalo ni pred jednim, ni pred drugim golom. Na poluvremenu smo se dogovorili da pojačamo pritisak ka golu rivala i da iz te želje i borbe dođemo do izjednačenja. Međutim, primili smo još jedan gol iz loše branjenog prekida, gde se videla sva ta nedisciplina i neodgovornost u našoj igri. – konstatuje Nikolić.

Glavni kormilar „crvenih“ priznaje da je ovo jedan od najtežih trenutaka u njegovoj karijeri i da ga nikada nije bilo toliko sramota kao posle današnjeg poraza. Najavio je razgovor sa čelnicima kluba, koji bi trebao da razjasni uzroke neuspeha u poslednja dva kola.

– Sramota je kako smo izgledali danas na terenu pred našom publikom i tu nema nikakvog opravdanja. U poslednja dva kola nismo prikazali ni delić onoga što nas je krasilo u protekloj sezoni, a to su disciplina, agresivnost i odnos prema igri. Evidentno je da ovde mora nešto da se promeni, možda i sam trener, i sigurno ću na tu temu popričati sa ljudima iz kluba kada malo „ohladim“ glavu. – izjavio je Nikolić prisutnim novinarima.

M. P.
Foto: N. Kotlajić

1 thought on “Nikolić: Nema opravdanja za sramotno izdanje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!