Policajcima pozlilo tokom uviđaja na brodu na Hvaru

Dvojica policajaca osetila su u sredu malaksalost tokom uviđaja na brodu na Hvaru, zbog čega su odvedeni na lekarski pregled.
Policajcima pozlilo tokom uviđaja na brodu na Hvaru
Foto: Pixabay (ilustracija)
Policajci su obavljali uviđaj na brodu Atlantia, na kojem je u utorak jedna osoba preminula, a pet ih je prevezeno u splitsku bolnicu.
 
"Prilikom uviđaja na brodu na Hvaru danas u prepodnevnim satima dva policajca su osetila malaksalost pa su iz preventivnih razloga odvedeni na lekarski pregled u ambulantu na Hvaru", rekla je Sanja Nazlić iz Splitsko-dalmatinske policijske uprave.
 
Obdukcija je utvrdila da je italijanski državljanin preminuo usled trovanja ugljen-monoksidom, objavili su italijanski mediji. Dečak i devojčica, koji su takođe otrovani, i dalje su životno ugroženi usled zastoja više organa. Italijanski mediji prenose da je obdukcija pokazala da je uzrok trovanja gas koji je isparavao iz ventilacionog sistema na brodu.
 
Infektolog u splitskom Kliničko-bolničkom centru Ante Srzić ranije je izjavio da se najverovatnije ne radi o trovanju hranom italijanskih državljana.
 
"Na osnovu svih parametara koje imamo možemo s velikom pouzdanošću reći da se ne radi o trovanju hranom", rekao je Srzić.
 
Jedan muškarac je preminuo, a četiri osobe su u lošem zdravstvenom stanju usled trovanja na brodu koji je u utorak ušao u luku na Hvaru. Među obolelima je i dvoje dece.
  • Teodosije Iii

    15.08.2019 10:50
    Nisu oboleli već su se otrovali ugljen-monoksidom iz generatora koji je bio na brodu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet