Nova vest
Tenis

Sreda, 14.08.2019.

23:00

Šok u Sinsinatiju – Ispali Vavrinka i Cicipas

Veliko iznenađenje imali smo u šesnaestini finala ATP turnira u Sinsinatiju pošto su učešće završili Stefanos Cicipas i Sten Vavrinka.

Izvor: SN

Autor: SN

Šok u Sinsinatiju – Ispali Vavrinka i Cicipas
Photo by Rob Carr/Getty Images

Stefanos Cicipas je kao favorit ušao u duel sa Janom Lenardom Štrufom i odmah prvi gem dobio na svom servisu, pa smo imali narednih nekoliko egal gemova, da bi Štruf napravio brejk i poveo sa 4:3.

Uspeo je da potvrdi brejk, da bi Cicipas smanjio na 5:4, pa je onda Jan Lenard Štruf na svom servisu osvojio prvi set. U drugom, grčki teniser je bio dosta ozbiljniji i duel je bio toliko napet da je otišao u taj-brejk.

Iako je Cicipas u taj-brejku vodio sa 3:0 imao je dosta poteškoća da slomi Štrufa i na kraju je uspeo i izjednačio, da bi nas nova drama dočekala u trećem setu.

Ponovo se otišlo u taj-brejk, samo ovoga puta gledali smo nešto veću dramu i Štruf je ispustio čak tri meč lopte, da bi četvrtu iskoristio i plasirao se u osminu finala Sinsinatija.

Sten Vavrinka je glatko izgubio od Andreja Rubleva sa 2-0 u setovima, posle borbe koja je trajala sat vremena i 25 minuta.

Posle šest odigranih gemova, Rublev je uspeo da namuči Vavrinku i "otme" brejk kako bi poveo sa 4:3, i bez većih problema dva gema kasnije osvojio prvi set.

U drugom, odigran je isti broj gemova, ali je Rublev veliki posao napravio već na startu meča, pošto je u trećem gemu napravio prvi brejk da bi u šestom spasao čak tri brejk lopte i kada je na semaforu pisalo 1-0, 4:2, može se reći da je meč već bio rešen.

Poslednji gem, Rublev je osvojio bez izgubljenog poena i plasirao se u osminu finala turnira serije 1000, gde će igrati protiv Rodžera Federera, a Jan Lenard Štruf ide na Danila Medvedeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

15 h

U fokusu

Vidi sve