Zaplenjene lovačke lampe vredne 900 hiljada dinara

Na graničnom prelazu Horgoš zaplenjeno je više od 70 setova skupih lovačkih lampi, saopštila je Uprava carina.

Izvor: Tanjug

Sreda, 14.08.2019.

15:56

Zaplenjene lovačke lampe vredne 900 hiljada dinara
Foto: Ministarstvo finansija Republike Srbije/Uprava carina

Lampe su zaplenjene na najvećem i najfrekventnijem prelazu ka Mađarskoj gde se carinici svakodnevno sreću sa različitim pokušajima krijumčarenja.

Prekršaj je otkriven kada je red za ulaznu kontrolu došao autobus sa registarskim tablicama tzv. Kosova koji saobraća na liniji Jenčeping-Lipljan.

Putnici i vozač autobusa rekli su carinicima da sem ličnog prtljaga nemaju ništa za prijavljivanje. Međutim, prilikom detaljne kontrole, u prtljažnom delu autobusa su među torbama i koferima putnika pronađene i 72 lovačke lampe robne marke "Hunter Pilot" u originalnim pakovanjima, čija je vrednost procenjena na oko 900.000 dinara.

Ove lampe popularne su među lovcima, jer se lako montiraju na telo puške i bacaju zeleno svetlo koje manje uznemirava divljač, pa je tako lovac u prednosti. Najčešće se koriste tokom noćnog lova na grabljivice i divlje svinje.

Neprijavljeni setovi lovačkih lampi su zadržani, a kako nezvanično saznajemo protiv 53-godišnjeg vozača, državljanina Srbije albanske nacionalnosti, biće pokrenut krivični postupak, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: