ODALI IM STRAŠNU TAJNU: Mladenci pozvali 280 gostiju na svadbu, ponudili ih bogatim specijalitetima, a posle jela im priznali ŠTA SU ZAPRAVO SERVIRALI! Niko nije mogao da veruje! (FOTO)
Foto: Facebook/Printscreen

iznenađenje na venčanju

ODALI IM STRAŠNU TAJNU: Mladenci pozvali 280 gostiju na svadbu, ponudili ih bogatim specijalitetima, a posle jela im priznali ŠTA SU ZAPRAVO SERVIRALI! Niko nije mogao da veruje! (FOTO)

Planeta -

Britanski par Kejli i Džo Tilston su pozvali 280 gostiju na svadbeni doručak, a na raskošnoj trpezi bila je sva moguća hrana.

Tu su bili morski plodovi, pečeni vo, svinjska rebarca, piletina, ali i ceo niz vegetarijanskih, veganskih i bezglutenskih specijaliteta.

Tek kad su zvanice navalile na hranu, mladenci su im odali jednu tajnu.

Sva jela bila su pripremljena od viška namirnica koje bi u suprotnom završile u smeću.

Iako se u prvi mah salom pronelo nekoliko uzdaha, gosti su pohavlili mladence. Tako su mnogi kasnije otišli i po repete.

Kako je rekla Kejli, ona i njen muž se trude da izbegavaju bacanje hrane kad god mogu, a sa tim nisu prestali ni dan venčanja.

"Ova ideja je zapravo kombinirala naša načela sa zdravom logikom. Prosečni svadbeni doručak može da košta i do 25 funti po osobi, a mi smo platili pet puta manje od toga. Kad treba da se nahrani gotovo 300 ljudi, to ima smisla", objasnila je.

Za ketering se pobrinula "The Real Junk Food Project" koja je na čelu nekoliko kafića u kojima se prodaje "bačena hrana" i u kojima gosti plaćaju koliko god misle da je pravedno. Za ovo venčanje pripremili obroke od 250 kilograma hrane koja bi u suprotnom završila u đubretu.

Naravno, hrana nije bila servirana kao hrpa otpadaka, nego su se od nje napravili kanapei i neka nova "glavna" jela.

Da stvar bude bolja, i dekoracije na svadbi napravljene su uz pomoć viška cveća koje je donirala jedna cvećara.

I sama Kejli planira da svoju venčanicu nakon venčanja prekrojiti za neku novu svrhu.

Može se reći da je ovo bila jedna svadba pogodna za reciklažu.

Kurir.rs/BBC Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track