Oboren vojni avion sirijske vlade

Ratni avion sirijske vlade srušio se u provinciji Idlib nakon što ga je pogodila pobunjenička grupa, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Izvor: B92

Sreda, 14.08.2019.

20:10

Oboren vojni avion sirijske vlade
Ilustracija: Getty Images/Chris Hyde

Prosirijska opoziciona televizijska stanica Orijent navela je da je avion srušen iznad Kan Šejkuna, grada koji je pod kontrolom pobunjenika, ali prema kome napreduju provladine snage, javlja Rojters, prenosi RTS.

Sirijski državni mediji nisu izvestili o incidentu, prenosi Rojters.

Džihadistička grupa Tarir el Šam saopštila je da je srušila avion iznad Idliba. Ta grupa je navela da je reč o avionu "suhoj 22".

U saopštenju, koje je objavljeno na Telegramu, ta džihadistička grupa je navela da je ratni avion oboren u blizini grada El Tamanaha u južnom Idlibu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: