Naredna dva sata pljuskovi s grmljavinom, do kraja dana stižu nepogode praćene gradom i olujnim vetrom (TABELE)

Novosti Online

14. 08. 2019. u 14:46

Na jugu i istoku Srbije, do kraja dana biće uslova i za grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima zbog čega je na tom području na snazi narandžasti meteoalarm

Наредна два сата пљускови с грмљавином, до краја дана стижу непогоде праћене градом и олујним ветром (ТАБЕЛЕ)

Foto: N. Živanović

Republički hidrometeorološki zavod najavio je u naredna dva sata u Bačkoj, Sremu i zapadnoj Srbiji kišu slabog do umerenog intenziteta, a na jugozapadu lokalnu pojavu pljuskova i grmljavine.

Istovremeno, RHMZ upozorava na moguće nepogode praćene gradom na jugu i istoku Srbije

"Na jugu i istoku Srbije do kraja dana biće uslova za grmljavinske nepogode praćene gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima", navodi RHMZ na sajtu.

PROČITAJTE JOŠ -
Venera iz Vitkovačkog polja čekala 6.500 godina!

Zbog najavljenih nepogoda, na tom području na snazi je narandžasti meteoalarm, izjavio je meteorolog Slobodan Sovilj i dodao da će u ostalim krajevima biti povremeno kiše i kratkotrajnih pljuskova, bez grmljavinskih nepogoda.

Porast temperature očekuje se tokom predstojećeg vikenda i početkom sledeće sedmice, dodao je on.


Sovilj je za Tanjug naveo da je danas tokom pre podneva u severnim i zapadnim krajevima zemlje temperatura bila niža za deset do 15 stepeni u odnosu na prethodne dane, dok je u južnim i jugoistočnim krajevima pretežno sunčano i toplo sa temperaturom većom od 30 stepeni.

Međutim, dodao je, do kraja dana će i u tim krajevima doći do naoblačenja i osetnog pada temperature sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.



"Upravo u ovim krajevima, na jugu i istoku Srbije, do kraja dana biće uslova i za grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima zbog čega je na tom području na snazi narandžasti meteoalarm. U ostalim krajevima ne očekujemo intenzivnije grmljavinske procese, ali će biti povremeno kiše i kratkotrajnih pljuskova", naveo je Sovilj.

Kaže da se sutra, nakon oblačnog jutra, na severu zemlje očekuje pretežno sunčan dan, dok će u ostalim krajevima i dalje biti oblačnosti, te da će tek popodne i uveče doći do postepenog razvedravanja.



"Temperatura će biti bez bitnije promene. Porast temeprature očekujemo najpre u subotu kada će biti malo toplije sa maksimalnom temperaturom između 26 i 29 stepeni, a osetniji porast temperature očekujemo u nedelju i početkom sledeće sedmice", dodao je Sovilj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije