• Search form

14.08.2019 | 12:03

Novi program Beer Festa, ništa od Džonija Mara

Novi program Beer Festa, ništa od Džonija Mara

Beogradski Beer Fest objavio je izmenjeni program nakon odluke organizatora da zbog najavljenog nevremena pomere početak za 15. avgust, a među izvođačima nema jedne od glavnih zvezda – bivšeg gitariste grupe The Smiths, Džonija Mara, jer nije bilo moguće uskladiti njegove obaveze.

Prema navodima organizatora, nastup Džonija Mara u drugom terminu nije bio moguć usled “nepremostivih logističkih izazova”, s obzirom na to da njegov bend nastupa 17. avgusta na Lowlands festivalu u Holandiji. Potom je najavljen na Pukkelpopu u Belgiji.

“Dali smo sve od sebe i sa menadžmentom benda bili konstantno u komunikaciji, ali bez uspeha. Činimo velike napore da Džonija Mara vidimo u prvom slobodnom terminu tokom jeseni u Beogradu”, saopštili su organizatori 17. BBF-a, koji će biti održan od 15. do 19. avgusta na Ušću, a nudi više od 120 koncerata, uz besplatan ulaz.

Prema novom programu, spektakl “Rock opera” u izvođenju Orkestra Opere Srpskog narodnog pozorišta i novosadskog Big benda, koji je bio predviđen takođe za prvo festivalsko veče na glavnoj bini, pomeren je za poslednji dan, 19. avgust.

Main stage - izvođači

Prema novoj satnici, 15. avgusta na glavnoj bini nastupiće Dejan Cukić, Artan Lili, Kerber, YU grupa i Eyesburn, 16. avgusta Sharkes Snakes and Planes, Bjesovi, Brkovi, Električni orgazam, Orthodox Celts, Negative i Vojko V, a prvog dana vikenda, 17. avgusta, Johnny Ranković, Bilja Krstić, Blaža i kljunovi, Magnifico, Van Gogh, Urban & 4 i Atheits Rap.

Za pretposlednji festivalski dan, 18. avgust, na glavnoj bini najavljeni su P.A.T. feat. DJ Alexander Kirsch, Elemental, Tap 011, Atomsko sklonište, Bombaj štampa i britanski bend Zion Train.

Poslednjeg dana BBF-a, 19. avgusta, na glavnoj bini nastupiće Marko Louis, nakon kojeg sledi Rock opera, a potom Ajs Nigrutin ft Timbe, Majke i Kanda Kodža i Nebojša.

Prvi put uporedo će raditi još tri bine (Alternative, Groove i Bunt), čiji je program koji je bio planiran za 14. avgust pomeren za poslednji festivalski dan.

Alternative bina - izvođači

Na Alternative bini 15. avgusta nastupiće Mladen Pecović, Autopark, Crazy Town, Bella technika, Plejboj i Nikola Vranjković, 16. avgusta - Navy ne obećava, Koala Voice, Kralj Čačka, Veliki prezir, Obojeni program, Đorđe Miljenović i 16x8x23, a prvog dana vikenda, 17. avgusta - Cotton pickers, Zona B, Straight Mickey and the Boyz, Kojoti, Zoster, Goran Trajkoski i Čovek bez sluha. Pretposlednjeg festivalskog dana nastupiće Lole blues band, Nikola Čuturilo Čutura, Maika, splitski TBF, riječki Fit i Nežni Dalibor, a u završnici, 19. avgusta - Hadži Prodane Duše, Zvuk ulice, Texas Flood, Direktori, Virvel i Turisti.

Program na Groove bini otvara 15. avgusta Summer deaths DJ set, a potom su najavljeni Nihil / Yan Dusk / Spejs Noksi, Lavan / Milkovic, te Fam DJ set, a narednih dana i Sikter, Šablon, Odgovor, d ra m, Mooncage, Last thrill, Lost Propeleros, Pankreas, Ljubičice, Bohemija, Buč Kesidi, Vizelj, Kišobran, Brat, Kika, Supernaut, Sana Garić, Ogenj i
Cassidys Brewery.

Bunt bina rezervisana je za nastupe demo bendova, koji su se izdvojili tokom Bunt rock festivala.

Groove bina - izvođači

Kako je ranije najavljeno, oko koncertnog prostora je postavljeno 6,5 kilometara ograde, a o bezbednosti će se brinuti na stotine redara, pripadnika MUP-a, Komunalne milicije, Saobraćajne policije, Žandarmerije i drugih jedinica. Na terenu će biti i policijski psi koji će biti zaduženi za pronalazak narkotika.

Zabranjeno je unošenje predmeta kojim je moguće povrediti sebe i druge, kao i oružja i pirotehnike.

Dva sata pre početka programa saobraćaj će biti zatvoren, a linije gradskog prevoza će biti preusmerene. Pred završetak koncerata, najavljeno je da će linije gradskog prevoza biti pojačane.

Ulaz na sve koncerte je besplatan, osim za praćenje programa iz VIP zona u kojima će biti omogućena neograničena konzumacija pića tokom cele večeri. Za pristup VIP zoni neophodno je skinuti besplatnu mobilnu aplikaciju KeepApp, preko koje se aktivira VIP pass, očitavanjem jedinstvenog QR koda. Promo cena VIP paša iznosi 2.000 dinara.

BBF je prvi put deo nove muzičke platforme, u okviru koje će od 23. do 25. avgusta biti održan i Music Week na Ušću, a 30. avgusta Noć muzike, koja je proteklih nekoliko godina bila na Tašu.

Prema navodima organizatora, 16. BBF posetilo je više od 520.000 ljudi, a glavne zvezde bili su The Stranglers i Roisin Murphy.

Festivalski sajt je belgradebeerfest.com, a program sa satnicom se nalazi i u Kalendaru portala SEEcult.org.

*U prilogu: Mapa festivalskog prostora (pdf)

(SEEcult.org)

 

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav