Nova vest
Košarka

Utorak, 13.08.2019.

18:24

"Nije nemoguće pobediti Ameriku"

Turski košarkaš Džedi Osman govorio je za sajt FIBA o šansama njegove reprezentacije na predstojećem Svetskom prvenstvu.

Izvor: MT

Autor: MT

Photo by Boris Streubel/Bongarts/Getty Images

Selekcija Turske priprema se za Mundobasket i do sada izabranici Ufuka Saridže imaju tri zabeležene pobede i to nad Francuskom, Tunisom i Senegalom.

Osvajači svetskog srebra iz 2010. igraće u grupi E, a protivnici su im SAD, Češka i Japan.

"Amerikanci ne dolaze sa najboljim sastavom, ali i dalje su jaki, imaju mnogo NBA igrača. Biće teško, ali ne i nemoguće pobediti ih. Pokušaćemo da sa najboljom košarkom dođemo do prvog mesta u grupi. Verujem da smo dovoljno dobri za tako nešto", kaže Osman.

Bek Klivlend Kavalirsa osvrnuo se na finale Svetskog prvenstva 2010, kada je Turska poražena od SAD sa 81:64.

"Amerikanci su tad imali jaku ekipu, sa Durentom, Rouzom i svim tim sjajnim igračima. Naša reprezentacija se tada borila do kraja, svih 40 minuta. Osvojili smo srebro tada, što je bio veliki uspeh za nas. Ova generacija je mlađa od tadašnje, nemamo mnogo iskustva, ali jednostavno moramo da verujemo u uspeh. Nikoga se ne bojimo", dodao je Osman.

Turska će svoj prvi meč na Svetskom prvenstvu odigrati protiv Japana 1. septembra od 10.30h u Šangaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve